Her er denne ukens Dagens Ivers for 2. divisjon, der Strindheim vant årets første trønderske 2. divisjonsoppgjør i overbevisende stil.

Strindheim – Stjørdals-Blink 4-0 (1-0)

Målsjanser: 7-2

2.divisjon avdeling 4, menn. 4.runde. Strindheim Kunstgress.

222 tilskuere

Mål: 1-0 Andreas Rye (38.min), 2-0 Rye (46.min), 3-0 Christian Reginiussen (57.min), 4-0 Rye (63.min)

Dommer: Kristian Aune, Melhus IL. 6

Gult kort: Mads Lillebo, Blink.

Strindheim: Startet kampen i høyt press der man lyktes med å stoppe Stjørdals-Blink, men slet med å få til noe konstruktivt med ballen. Etter cirka 20 minutter fant hjemmelaget ut av motstanderens 3-5-2-formasjon og utnyttet seg av rommene som oppstod på kantene. Andreas Rye hadde allerede hatt to gode forsøk før han satt inn en fortjent hjemmeledelse. Godt press og både vilje og evnen til å vinne de fleste dueller, ga gunstige brudd med framoverrettet tankegang. 4-0 var ikke en scoring for lite, men Strindheim giret ned de siste 25 minuttene.

Stjørdals-Blink: En dårlig kamp. Punktum. Hadde en halvsjanse i åpningsminuttet, men var stort sett nest best i det meste. Klarte ikke spille seg ut av Strindheims høye press og selv om ettertrykket var brukbart i første halvdel av 1. omgang, var presisjonen langt fra god nok til å skape noe særlig fremover. Dårlig tempo offensivt gjorde at man havnet på defensiven da man mistet ball og lav intensitet i forsvarsspillet gjorde at man tapte mange dueller, men ikke minst andreballer. Ga fra seg mye rom, spesielt bak offensive flankespillere i 3-5-2-formasjonen. Prøvde å gjøre to endringer i pausen (på 0-1), men fikk en i sekken etter 45 sekunder. Da ble det blytungt. La om fra tre til fire bak på 0-4, men da var det for sent.

NB!  Tremålsscorer Andreas Rye hadde trolig ikke startet kampen dersom Daniel Krogstad ikke hadde vært skadet.

Dagens Ivers: Andreas Rye, Strindheim

Kampkarakter: BRA

Vurdert av Eirik B. Grønning.

Strindheim (4-2-3-1):

Magnus Lenes 5

Eirik Nerland 5 (Fredrik Lund fra 59.) (Håkon Haugen fra 81.)

Joachim Andersen 5

Andreas Rye 8 (Ricardo Kahegezo fra 73.)

Tom Rune Hønnås 3 (Jørgen Sollihaug fra 45.) 3

Alexander Nynes 2 (Petter Holltrø fra 67.)

Nedzad Sisic 2 (Mads Lillebo fra 45.) 3

Sondre Stokke 3

‪Førde IL - Byåsen TF   2-2 (2-1)

‪Målsjanser: 8-10

‪2. Divisjon avd 5, Førde Stadion.

Tilskuere 387

Mål: 0-1 Arne Gunnes (straffe, 20.min), 1-1 Alexander Ødegaard (29.min), 2-1 Tor Are Dvergsdal (31.min), 2-2 Roholla Iqbalzadeh (90.+2 min)

‪Dommer: Anders Bjerk Hansen, Bjarg 4

‪Gult kort: Joakim Carl Kvist , Kristoffer H. Iversen, Ante Knezovic, alle Førde IL. Ivar Erlien Furu, Byåsen TF.

Kampen:  Byåsen styrte kampen første halvdel av første omgang og ledet fortjent 1-0, men falt for langt bakpå etter scoringen og slapp inn to hurtige mål etter halvtimen Utover i andre omgang fungerte det kollektive i Byåsen veldig bra. Det ble det en del spenning og aggresjon i kampen og det endte med en fullt fortjent utligning på overtid.

‪NB:  Arne Gunnes bomma først på straffen, men måtte ta den på nytt da keeper var for tidlig ute. Sterk prestasjon å score på forsøk nummer to.  Må også nevnes at Emil Nossum måtte ut på båre og at sykebil ankom.

‪Dagens Ivers: Ivar Furu

‪Vurdert av Andreas Hopen

‪Førde IL 4-3-3:  Ante Knezovic – Erlend Lund Holm, Joakim Carl Kvist, Vegar Gjermundstad, Tor-Are M. Dvergsdal – Kristoffer H. Iversen, Johan Vennberg, Thor Jørgen Spurkeland – Alexander Ødegaard, Ståle Steen Sætre ( Eirik Flatjord 74), Vegard Savland (Erlend Moen Taule 82)

‪Byåsen 4-2-3-1: Andreas Trondsetås 2, Marius Dalsaune Nossum 5 (Finn-Magnus Johannesen 90.+8), Ulrik Havnsund 5, Håvard Karlsen 6

Espen Langørgen 4 (Roholla Iqbalzadeh fra 88), Ole Gunnar Lien 4, Ørjan Valstrand 5, Ivar Erlien Furu  6, Arne Gunnes 5 (Tor Ottar Nyrønning fra 84.) Sindre Ohrstrand 6,  Martin Grong Risan 6

Træff - Rødde 2-2 (1-2)

Målsjanser: 7-9

2. div avd 4, Reknesbanen, ca. 50 tilskuere.

Mål: 0-1 Georg Flatgård (5.min). 0-2 Georg Flatgård (15.min, straffe)  1-2 Morten Wenaas (30. min, straffe) 2-2 Eirik Heltne (47.min)

Dommer: Even Myrheim – Emblem IL 4

Gult kort: Stian Samdal og Simen Tangen, Træff. Martin Kristoffer Berdal og Mikael Haugen Bjørnstad, Rødde.

Rødde: Rødde startet bra, scorer allerede daa kampen var 5 minutter gammel ved Georg Flatgård. Meget aggressive i presset, bortelaget hadde et høyt tempo på alt de gjorde og hadde god kontroll innledningsvis. 0-2 etter femten minutter spilt ved Flatgård, denne gangen på straffe og slapp Træff til få sjanser. Spillerne virket fornøyde med en 2-0 ledelse og roet ned tempoet, og inviterte Træff mer inn i kampen. Slapp inn på et straffespark 30 minutter spilt, men beholdt ledelsen til pause. Hjemmelaget best i begynnelsen av 2.omgang, og 2-2 kom etter en dårlig klarering på dødball. Intensiteten i Rødde-laget var langt dårligere enn i førsteomgang, og Træff skapte en del farligheter. En jevnere 2.omgang, begge lag skapte en del sjanser uten å få inn den avgjørende scoringen. Det ender uavgjort, som kan sies å være et rettferdig resultat.

Dagens Ivers: Georg Flatgård.

Kampkarakter: OK

Vurdert av: Wendell Grimshei Skottevik.

Træff 4-4-2:

Andreas Beinset - Anders Hagset Stavnesli, Stian Samdal, Bjørnar Eltervåg, Ruben Vågen - Marius Neergaard, Eirik Heltne, Morten Wenaas, Simon Markeng - Simen Tangen, Sivert Beinset

Målsjanser: 12-0

2. divisjon avd. 4, 4. runde. Nissekollen kunstgras.

103 tilskuere

Mål: 1-0 Joakim Solem (11. min), 2-0 Magnus Edvardsen (26. min), 3-0 Albert Berbatovci (90. min)

Dommer: Thomas Solum Lystad, Kolstad Fotball. 6

Gult kort: Martin Ove Roseth, Kristian Strande og Eskil Rønningen, alle Molde 2.

Nardo: Presset høyt fra start og lyktes tidvis med å vinne ballen. Varierte utover kampen mellom å ligge og vente rundt midtbanen og å gå høyere når sjansen bød seg. Uavhengig av presshøyde full kontroll defensivt gjennom prikkfritt soneforsvar og spesielt god dybdekontroll som sørget for at alle bortelagets gjennombruddsforsøk endte med offside eller hodedueller som stopperne vant. Offensivt ble det variert  godt mellom spill direkte i bakrom, kombinasjoner langs kantene og oppspill på spiss med bevegelser inn bak. Stor fysisk forskjell på lagene, som spesielt kom til syne på dødball, hvor Nardo skapte en del av sine sjanser.

NB! Etter et flere års skademareritt, er Arton Ademi endelig tilbake for fullt. Midtbaneeleganten styrte spillet forbilledlig på Nardos midtbane, og viste pasningsfot og overblikk av høy klasse.

Dagens Ivers: Arton Ademi