- Jeg er ikke misfornøyd. Monica Halvorsen, som vant, er den klare eneren på damesiden i Norge. Jeg har fortsatt til gode å slå henne, sa Sara etter helgas norgesmesterskap i Gronghallen.

Interessert familie

Søsteren Hanna var en av de første som gratulerte henne med pallplassen. 17-åringen er det yngste skuddet på stammen i den badmintoninteresserte familien. Både mamma Berit Blengsli og pappa Odd Jørgen Kværnø hadde sentrale oppgaver under NM-arrangementet i Gronghallen. De kunne konstatere at Sara har blitt en mer komplett spiller etter at hun for to og et halvt år siden flyttet til Sandefjord. Det var muligheten til å bli en bedre badmintonspiller som lokket henne til Vestfold.

Flyttet sørover

- Jeg valgte å flytte på meg etter det andre året på gymnaset og har ikke angret på det, selv om jeg av og til savner både familie og venner. De fleste reiser fra Grong når de er ferdige med videregående skole. Dermed blir det vanskelig for badmintonklubben å ha gode seniorspillere i sine egne rekker. Det er ingen som kan sette standarden på trening. Grong Badmintonklubb må nok også i fremtiden finne seg i å rekruttere talenter til andre klubber. Både jeg og flere andre er produkter av det arbeidet som ildsjelene her legger ned. Håkon Holmen er en dyktig og engasjert trener. Håkon er den som har lært meg mest etter at jeg begynte å spille i niårsalderen, sier Sara.

Årgangs-ener

Det var noen på skole og fritidsordningen som skrøt av det flotte opplegget i badmintonklubben. Hun fikk lyst til å prøve og ble hektet. Sara rakk å debutere på landslaget før hun flyttet sørover. Siden i midten av tenårene har hun vært den beste i landet i sin årsklasse. På sikt er målet å bli best i landet.

- Jeg trener bortimot 15 timer hver uke og har hatt fin utvikling etter at jeg flyttet. Teknikken er hurtigere og bedre enn den var. Fysikken og spilleforståelsen har også kommet seg. Jeg jobber hele tiden med å forbedre de tekniske og taktiske ferdighetene. Når det gjelder slagreportoar har jeg også en del å hente.

- Hvordan er det å komme hjem og kjempe om NM-gull?

- Jeg har i lang tid sett frem til dette mesterskapet. Det var skikkelig artig at mine tidligere sambygdinger ikke har glemt at jeg er grongning. Hadde virkelig følelsen av å spille på hjemmebane. Bare så synd at jeg ikke klarte å gi det entusiastiske publikummet en gullmedalje.

Sverige neste?

Sara har VM for lag i Nederland som et av sesongens store mål. Den videre satsingen har hun ikke tenkt sp veldig mye på, men hun vurderer å flytte til Sverige hvor det er et mye større og bedre badmintonmiljø.

Flyttet ut for å bli en bedre badmintonspiller. I helgen var Sara Blengsli Kværnø hjemme i Grong og spilte seg til sølv i NM.