Brun og Strandlis helse er blitt vurdert av legen til det internasjonale roforbundet. Det ble bestemt at duoen ikke skulle ro B-finalen torsdag. De har vært på stadion, rigget ned boten og dratt hjem til hotellet. Fredag går turen til Norge.

– Kroppene har fått mye juling. Det hadde ikke vært mulig å gjøre et hederlig forsøk. De har fått fysisk trøbbel med kroppen. Det har dukket opp i etterkant etter at adrenalinet sto og kokte, sier fysioterapeut og medisinsk ansvarlig på rolandslaget, Daniel Lilltveit Berge, til norsk presse i Tokyo.

I samråd med utøverne vil ikke Berge gå nærmere inn på medaljekandidatenes fysiske trøbbel.

– Det er ingen enkel vurdering å trekke seg fra OL. Derfor har vi brukt natten godt, snakket mye sammen og snakket med gutta. De har prøvd å sove, men det ble så der. Så måtte vi ta en beslutning, sier Berge.

Natt til onsdag norsk tid var det semifinale for Brun og Strandli. Der gikk det fullstendig galt. Duoen så ut til å ha full kontroll på finaleplass, men båten kantret 250 meter fra mål og roerne gikk i vannet.

– Det gir en fryktelig bismak ikke å kunne fullføre OL. Men den totale helsesituasjonen betyr vel så mye, sier Berge.

Skuffelsen var enorm for Brun og Strandli i det som var deres siste løp sammen. Strandli legger nå opp etter lekene.

Roerne har nå fått hjelp av psykolog Britt Tajet-Foxell fra Olympiatoppen. Hun har bidratt rundt flere av Norges største stjerner.

– Vi er så heldig å ha Britt Tajet-Foxell med oss. Vi har ledd litt, grått sammen og har tatt vare på hver andre, sier fysioterapeut Berge.

STØTTE: Sportkoordinator og fysioterapeut Daniel Lilltveit Berge på roarenaen. Foto: Lise Åserud

– Her skulle de få en topp og så sank de i stedet. Det kommer til å ta lang tid før dette synker inn. De har knapt sovet. Det har vært et veldig tøft døgn. Så de har vært realt utenfor med både kropp og hode, sier Berge videre.

Han roser Tajet-Foxells rolle.

– Det er helt uvurderlig. Hun er fantastisk dame som vi kjenner godt. Å ha henne boende hos oss har vært en veldig, veldig viktig faktor.

Brun og Strandli kan se tilbake på en karriere sammen med gull i VM og EM, samt bronse fra Rio-OL i 2016.

– Gutta føler at dette har vært en lang, lang reise som har fått en ekstremt tøff slutt.

Utenom idretten jobber Strandli som journalist i Finansavisen. Brun er byggmester, og utdanner seg til å bli arkitekt.

STO SAMMEN: Kristoffer Brun og Are Strandli etter onsdagens nedtur. Foto: Bjørn Steinar Delebekk