– Det er helt sykt. Jeg trodde egentlig ikke det var mulig da jeg startet karrieren. Han hadde en «uslåelig» rekord. Det er nok den største prestasjonen jeg har gjort, sier Riiber til TV3.

– Vi tok alle kulene de hadde å dele ut, så det er veldig bra, sier kombinertsjef Ivar Stuan når VG ringer han opp etter seieren.

På spørsmål om hvor stor Riiber er etter han overtok rekorden som den mestvinnende kombinertløperen i verdenscupen, er Stuan klinkende klar.

– Jeg mener han er verdens største. Jørgen Graabak utfordrer han i OL, der er han den største, og så er Riiber størst i verdenscupen. Det er stort. Og dette gjør han i en alder av 24 år, sier han og fortsetter:

– Han er jo ung og har mange renn foran seg, så han kan nærme seg de største som Bjørn Dæhlie, Marit Bjørgen og de andre største utøverne vi har hatt i Norge.

– Hvordan rangerer du Riiber opp mot de andre norske topputøverne i andre idretter?

– Jeg setter han på høyde med alle de andre store. Johannes både i skiskyting (Thingnes Bø) og langrenn (Høsflot Klæbo), Therese Johaug og alle de andre. Han er på høyde med alle. Han i det toppsjiktet av de utrolige utøverne vi har i Norge, svarer kombinertsjefen før han fortsetter å skryte Riiber:

– Alle vi blir inspirert av Jarl. Det er kanskje det som er hemmeligheten her – fellesskapet. Det er det som er så spesielt, for det funker ikke sånn i alle land.

Riiber hadde fire sekunder opp til Ryota Yamamoto etter hoppdelen i det siste verdenscuprennet i kombinert for sesongen, og tok igjen japaneren etter bare én kilometer.

De gikk sammen som en duo frem til Yamamoto sprakk ved 3,5 kilometer. Derfra ble Riiber jaktet av østerrikske Johannes Lamparter, som stadig tok innpå.

Ved 8,5 kilometer tok østerrikeren et skikkelig magedrag og tettet luken til Riiber. Dermed var det duket for en skikkelig sluttspurt mellom de to kamphanene.

Riiber viste krefter inn mot mål og gikk fra Lamparter. Dermed kunne han gå alene i mål og bli historisk.

– Det var spennende fra start til slutt, både hopprennet og langrennet. Det var treigt føre, og jeg skjønte tidlig at jeg måtte begynne å fokusere på avslutningen. Jeg slapp ham innpå for å ha noe å gå med på siste runden, sier Riiber til rettighetshaveren.

– Jeg fikk løpet dit jeg ville, og så vet jeg at jeg har en bra finish, fortsatte han.

Kampen om verdenscuptittelen sto mellom Riiber og Lamparter. Nordmannen ledet med ett poeng ned til østerrikeren foran den siste konkurransen.

Med søndagens seier vinner Riiber dermed verdenscupen for fjerde gang på rad.

Lamparter hoppet 100 meter i hoppkonkurransen og gikk ut 28 sekunder bak Riiber.