Katrine Lunde har meldt seg til disposisjon for EM-troppen etter at målvakt Silje Solberg testet positivt på coronaviruset atter en gang.

Lunde meldte forfall til mesterskapet på grunn av graviditet. Hun har mistet det ufødte barnet, skriver Norges Håndballforbund i en pressemelding.

– Vi er lei oss for at vi mistet det ufødte barnet vårt, og hadde virkelig sett fram til å bli en større familie. Dessverre gikk det ikke denne gangen. Jeg har trent bra etter at dette skjedde, og har stilt meg til disposisjon for EM-troppen, sier Katrine Lunde i pressemeldingen.

Lunde har datteren Atina (5) fra før og delte nyheten om at hun var gravid 10. november.

Planen er nå at hun reiser til Danmark og slutter seg til laget når hun har gjennomført det nødvendige testregimet.

– Vi synes alle det er trist at Katrine og Nikola mistet barnet sitt, og gir dem vår støtte i denne situasjonen. Katrine har trent bra hjemme i Kristiansand, og får ytterligere en uke med god trening sammen med reservene kommende uke, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson i pressemeldingen.

Solberg har på sin side testet positivt på coronaviruset en rekke ganger denne uken, og hennes deltakelse i mesterskapet er i stadig større fare.

– Formen og kroppen kjennes bra, men dessverre testet jeg positivt igjen. Det er jeg selvsagt veldig lei meg for, fordi det kribler i magen etter å spille EM. Men i dette tilfellet er det ikke opp til meg, annet enn å håpe at neste ukes test er negativ, sier Silje Solberg i pressemeldingen.

Håndballforbundet skriver videre at Lunde og Heirgeirsson ikke ønsker å uttale seg utover det som står i meldingen.

– Jeg synes det er vanskelig å si hvilken betydning dette vil ha for troppen, gitt omstendighetene for hvorfor hun drar ned. Jeg tror også usikkerheten rundt Silje Solbergs situasjon har gjort det nødvendig å bringe en rutinert ringrev inn i gamet, sier TV 3-kommentator Ole Erevik.

Det er først i kamp nummer tre Lunde er klar til aksjon i mesterskapet. Erevik tror Lundes rutine vil være viktig i den situasjonen laget er nå.

– Hun kan ha en helt avgjørende betydning for om Norge skal kjempe om gullet. Målvaktsplassen er svært viktig i et mesterskap, og de to førstevalgene har vært ute. Det er en enorm trygghet å vite at Katrine drar til Danmark. Det tror jeg alle føler, sier journalist Jostein Overvik - som har dekket håndball for VG siden 1995.

Lunde har 299 landskamper og har vært med i mesterskap siden 2002.

– Hun har en helt enorm erfaring, sier Overvik.