Hvorfor dommen har blitt holdt skjult, ønsker ingen av partene å kommentere, skriver TV 2.

Sør-Reime ønsker heller ikke å kommentere hva slags stoff han testet positivt på høsten 2017, men understreker at han nå har sonet ferdig og at han har fått seg en ny arbeidsgiver i spansk sykkelsport.

«Jeg har fullført dommen min. Jeg fulgte feil råd, men tror at alle fortjener en ny sjanse. Jeg er veldig takknemlig for denne muligheten hos Gios Kiwi Atlántico, og starter med konkurranse igjen nå på søndag. Jeg gjorde en stor feil, og fikk feil råd og angrer enormt for det» skriver Sør-Reime i en melding til VG.

Utestengelsen på tre år indikerer at Sør-Reime testet positivt på et «tungt» dopingmiddel. Ingen norsk syklist har før fått en så streng straff som den 25-åringen nå har sonet ferdig.

Sør-Reime avkrefter overfor VG at det er turbodopet EPO han testet positivt på.

Antidoping Norge bekrefter at de gjerne skulle hatt mer informasjon fra kollegene sine i Spania underveis.

– Det har vært lagt et betydelig lokk på saken, sier kommunikasjonssjef Halvor Byfuglien.

– Hvorfor det?

– Jeg ønsker ikke å tolke det, men det kan være ulike grunner til at det ikke har vært ønsket eller at det ikke har blitt offentlighet rundt denne saken.

– Han har bidratt til oppklaring av saken?

– Det kan være tilfelle, sier Byfuglien.

Han sier at Antidoping Norge ikke har vært i kontakt med Sør-Reime.

Erlend Sør-Reime har tidligere hatt lisens i Stavanger SK, men flyttet til Spania som ung. Før han testet positivt på et forbudt stoff, markerte han seg som en lovende rytter:

I 2017 var han ifølge TV 2 rangert som den nest beste U23-rytteren i Spania.

I september dette året vant han Vuelta a Tenerife. Men i det samme rittet avla han altså også en mistenkelig dopingprøve. Det ble tidlig kjent gjennom en lekkasje som nettstedene Ciclo21 og Procycling.no fikk tilgang på.

Men så ble det altså stille rundt saken. Helt til TV 2 omtalte den i dag.

Norges cykleforbund har ikke fått noen informasjon om saken fra sine spanske kolleger, men har tvert imot måttet søke opp informasjon på internett selv.

– Vi ønsker større offentlighet rundt slike saker. Dersom det har vært brudd på reglene så kan det være enklere for oss å forebygge dersom vi vet hva som har skjedd. Så lenge ingen sier noe, og vi ikke får vite noe, så er det vanskelig for oss å gjøre noe, sier sportssjef Hans Falk til VG.

Han har også hatt problemer med å få kontakt med Erlend Sør-Reime de siste årene.

– Han har ikke svart på e-post eller telefon, og vi har ikke fått informasjon fra andre om saken, sier Falk.

Verdens antidopingbyrå (WADA) understreker overfor TV 2 at de har hatt en dialog med det spanske antidopingbyrået om saken til Sør-Reime. På spørsmål om hvorfor den ikke er kommunisert til offentligheten slik WADA-koden i utgangspunktet pålegger partene, sier antidopingorganisasjonen:

«I noen land kan ikke den obligatoriske publiseringen av utestengelser i tråd med WADA-koden etterleves på grunn av nasjonale lover. WADA er klar over dette og vil fortsette å overvåke situasjonen».

Det spanske antidopingbyrået sier til TV 2 at de ikke kan komme med noen informasjon på grunn av landets strenge regler om personvern.

Antidoping Norge har ikke vært i kontakt med 25-åringen i sakens anledning:

– Saken har vært håndtert i Spania, noe som er korrekt. Han hadde spansk lisens og prøven var avlagt der. Så akkurat det har vært OK sett med våre øyne. På samme måte håndterer vi utenlandske utøvere som konkurrerer i norsk idrett, sier Halvor Byfuglien.

– Ser du noe problem med systemet, eller forstår du måten det har blitt gjort på?

– Vi har en forståelse for denne saken og hvordan det er håndtert, selv om vi ville hatt mer informasjon.