Amerikaneren Tanner Hall har syv gull- og fire sølvmedaljer fra X Games – fordelt på alle grenene: superpipe, slopestyle og big air. Her er han avbildet i forbindelse med et besøk i Norge. Amerikaneren Tanner Hall har syv gull- og fire sølvmedaljer fra X Games – fordelt på alle grenene: superpipe, slopestyle og big air. Her er han avbildet i forbindelse med et besøk i Norge. Foto: METTE BUGGE

Skistjernen tok sju X Games-gull: - Jeg røyket hasj hver gang

Tanner Hall forteller om sin bruk av cannabis.

Tanner Hall har tatt gull i X Games hele sju ganger. Nå forteller han i et intervju med The New Yorker at han var påvirket av hasj hver hang han kjørte konkurransen.

— Jeg brukte hasj da jeg kjørte X Games. Det hjelper mot stress og mot angst. Så brukte jeg det etterpå som en avslapning og for å dempe smertene, sier Hall i intervjuet, som først ble gjengitt i Norge av Fri Flyt.

— Brukt det daglig

32-åringen har ikke deltatt i konkurranser på flere år, og kjørte X Games sist i 2012. Han tok sitt siste X Games-gull tilbake i 2008. — Jeg har brukt det daglig omtrent halve livet. Siden jeg var 18-19 år. Jeg ville ikke stått på ski uten det, sier han.

Intervjuet kommer en knapp måned etter at skiforbundet brøyt avtalen med X Games-arrangør TV 2, som følge av at forbundet mente at regelverket for antidoping og Wada-koden ikke ble fulgt under arrangementet.

– TV 2 har ikke klart å skaffe oss hjemmel til å gjennomføre antidopingtester under arrangementet. Det har vært et ufravikelig krav fra vår side, derfor hever vi nå avtalen, sa skipresident Erik Røste til NRK den gangen.

— Vil bli overrasket over hvor mange som bruker det

Til The New Yorker forteller Hall at han hadde brukt cannabis hver gang han tok gull i X Games.

— Mange utøvere bruker hasj for gode grunner. Jeg tror du vil bli overrasket over hvor mange som bruker det. I mange vinteridretter er det nesten selvsagt at du vil se mange som røyker, sier han.

Tester man positivt på cannabis under konkurranse er dette forbudt. Skulle en utøver dog teste positivt på cannabis utenfor konkurranse, vil man ikke få noen form for straff.