Det kommer frem i skiskytterlandslagets VM-uttak, presentert via en pressemelding mandag formiddag. Mesterskapet i Oberhof starter 8. februar.

Fem skiskytterkvinner er tatt ut til verdensmesterskapet, men døren er imidlertid ikke helt lukket for Eckhoff: Forbundet informerer om at én reserve blir tatt ut etter EM og IBU Cup i Obertilliach.

32-åringen er imidlertid ikke tatt ut til EM heller.

Eckhoff har til gode å gå renn denne sesongen, og fortalte til VG i august at hun var inne på tanken om å avslutte karrieren etter at hun møtte veggen i vår.

– Jeg gikk på en smell. Det startet da jeg fikk corona etter verdenscuprennene i Holmenkollen. Så fikk jeg en del ettervirkninger og da måtte jeg ta en pause. Jeg slet med søvnen og var utslitt, rett og slett, fortalte Eckhoff da.

Hun har trent alene og mye med kjæresten Ånund Lid Byggland siden mai og har ikke vært med på landslagets samlinger.

I november opplyste Norges Skiskytterforbund i en pressemelding at Eckhoff måtte ta en ny pause, og derfor ikke ville delta på treninger eller konkurranser i tiden som fulgte.

Siden desember er 32-åringen i hvert fall tilbake i trening, men landslaget har altså besluttet at VM kommer for tidlig.