Olsbu Røiseland kommer garantert ikke til start.

– Det blir for tidlig for meg. Jeg har forhåpninger om å delta i verdenscup-åpningen i Kontiolahti i slutten av måneden, bekrefter Olsbu Røiseland overfor VG.

31-åringen hadde sin første «hardøkt» denne uken etter å ha gått glipp av to gode høstmåneder med trening. Olsbu Røiseland har slitt med ettervirkningene etter at hun fikk virussykdommen helvetesild.

– Hadde det vært i sommer så hadde jeg ikke kunnet kalle det en hardøkt, men det er der jeg er nå. Det var bare for å kjenne på litt intensitet, at alt er i orden.

Tiril Eckhoff har ikke vært med på noen samlinger med kvinnelandslaget. Hun har slitt med søvnproblemer og har hatt trøbbel etter at hun ble corona-smittet i mars.

– Tirils deltakelse blir avklart til uken. Den avgjørelsen blir tatt av Tiril i samråd med trenerne og helseteamet. I det siste har det fungert bra for Tiril. Kroppen har stort sett spilt på lag, sier landslagssjef Per Arne Botnan.

Marte Olsbu Røiseland antyder at hun må bruke første del av verdenscupsesongen til å gå seg i form.

– Det er selvfølgelig kjedelig å ikke få gjort den jobben man har så lyst til å gjøre. Sånn er det med helsen. Du får bare spille på lag med kroppen, så blir det bra til slutt. Jeg er likevel optimistisk selv om jeg ikke vet hvordan kroppen reagerer på at så langt avbrudd. Hadde jeg ikke hatt troen så hadde jeg ikke jobbet nå, fastslår Olsbu Røiseland.

Sesongåpningen neste helg er flyttet fra Sjusjøen til Lillehammer på grunn av snømangel.

Skiskyttergutta skal gjøre sine forberedelser på Beitostølen hvor det nå blir lagt ut snø. Her blir første økt allerede fredag.

– De får en uke på snø før vi forflytter oss til Lillehammer og sesongåpningen, sier Per Arne Botnan.

Til Lillehammer kommer også Tarjei Bø. Den nybakte pappaen sto over den siste samlingen i VM-byen Oberhof for å være hjemme med familien.