Ruud var toppseedet i turneringen i Seoul. Men nummer 56 i verden var nådeløs og satte press på Casper Ruud fra start.

Nordmannen startet sin andre kamp i Seoul med å bli spilt av banen i første sett, men verdenstoeren slo godt tilbake og kontrollerte inn 1–1 i sett. Men det var dét Ruud hadde å by på i denne kampen.

Korea Open er en ATP 250-turnering, som betyr at vinneren får 250 poeng på verdensrankingen. Det er tre større turneringer i tennis: Grand Slam, ATP 1000 og ATP 500.

MOTSTANDER: Yoshihito Nishioka. Her fra torsdagens kamp. Foto: ANTHONY WALLACE / AFP

I tredje sett ble Nishioka tilskuer da Ruud virkelig brukte forehanden sin, men det var ikke ofte Ruud slapp den løs. Japaneren, som er ranket som nummer 56 i verden, viste frem noen solide slag selv og briljerte tidvis med returene.

Det var lite spilleglede å spore i uttrykket til Ruud.

26-åringen fra Japan sendte Ruud rundt på banen og viste solid kvalitet på stoppballene. Ruud så litt frustrert ut på hardcourten i den sørkoreanske hovedstaden.

Nishioka hadde en breakball, og kunne økt til 4–2, men satte returen på Ruuds stoppball ut. I neste serve var det Ruud som slo ballen ut, dermed brøt japaneren serven - og skaffet seg et behagelig forsprang til 4–2 i det siste settet.

23-åringen fra Snarøya hadde mulighet til å bryte tilbake, men japaneren sto imot og tok gamet, og ikke lenge etter var matchballen også i boks for Nishioka.

Nishioka og Ruud har møtt hverandre en gang tidligere, Ruud vant på grusen under ATP 1000 Masters i Madrid i fjor. Nå har de en seier hver.

Torsdag ble det klart at Ruud skal spille ATP-finalen i Torino i november. En eksklusiv turnering med de åtte beste spillerne i verden i 2022. Ruud spilte også den turneringen i fjor.

Ruud har uansett hatt en eventyrlig sesong, med to Grand Slam-finaler. Han tapte mot Rafael Nadal på grusen i Paris og Carlos Alcaraz på hardcourten i US Open.

Nishioka møter vinneren av Mackenzie McDonald og Aleksandar Kovacevic i semifinalen i Sør-Korea.

Cameron Norrie, ranket som nummer åtte i verden, har trukket seg før kvartfinalen fredag på grunn av skade. Dermed er de to høyest seedede spillerne ute av turneringen.

Vinneren i Korea Open får 1,8 millioner kroner i premiepenger, nummer to får én million. Ruud reiser hjem med 360.000 kroner for kvartfinaleplassen.