Ragnhild Mowinckel kjørte tidlig ut i slalåmrennet i kvinnenes superkombiasjon fredag. Ragnhild Mowinckel kjørte tidlig ut i slalåmrennet i kvinnenes superkombiasjon fredag. Foto: NTB scanpix

Ragnhild Mowinckel med helbom i St. Moritz

Verdenscupleder Mikaela Shiffrin er i føringen kvinnenes superkombinasjon etter første del. Både Ragnhild Mowinckel og Maren Skjøld kjørte ut i slalåmrennet.

På grunn av tett tåke i St. Moritz valgte man å gjennomføre slalåmrennet først og super-G rennet senere fredag i håp om at tåken letter. Opprinnelig skulle rekkefølgen vært motsatt.

For Norges håp ble det en dårlig dag i OL-byen fra 1928 og 1948. Ragnhild Mowinckel forsvant ut etter rundt ti-elleve sekunder etter å ha gått på en klassisk innerski. Maren Skjøld, som har sine styrke nettopp i slalåm, hadde akkurat passert første mellomtid da det var slutt for hennes del.

Det var ventet at den amerikanske slalåmspesialisten Michaela Shiffrin ville ta kommandoen fullstendig fredag, men Shiffrin gjorde en feil øverst i løypa og er bare 39/100 foran hjemmekjøreren Wendy Holdener foran super-G-delen.

Michelle Gisin, også hun fra Sveits, følger på tredjeplassen. Hun er hele 1,21 sekunder bak teten.

Super-G-rennet senere fredag kjøres uten norsk deltakelse.