Forfang fortsatt taus om hvorfor han besvimte: – Ikke noe jeg vil gå inn på

Johann André Forfang har fått VM-dramaet i Lahti på avstand, men nekter fortsatt å fortelle alt om hva som skjedde i kulissene da han svimte av.

Johann André Forfang ber om forståelse for at han vil holde noen ting privat. Johann André Forfang ber om forståelse for at han vil holde noen ting privat. Foto: NTB scanpix

Kort tid før mikskonkurransen kom beskjeden om at TSK-hopperen hadde blitt syk og ikke kunne delta. Det satte i fart voldsomme spekulasjoner om vekthysteri i hoppsporten.

Det var langt unna sannheten om hva som skjedde hoppbakken i Lahti, men Forfang og hopplandslaget bidro selv til spekulasjoner ved ikke å fortelle alt om hendelsesforløpet. Offisielt var forklaringen at Forfang fikk blodtrykksfall etter en hendelse før rennstart.

– Det var spesielt. Jeg hadde håpet den dagen skulle bli litt annerledes. Jeg var klar til å hoppe og følte vi hadde medaljemuligheter. Det å ramle i bakken rett før jeg skulle hoppe var sykt kjedelig i et VM. Det var spesielt, så klart, å være i mediene på grunn av en slik sak, sier Forfang.

– Hvordan opplevde du spekulasjonene?

– Jeg ble ikke overrasket. Jeg skjønner at folk ble nysgjerrige. Jeg ville blitt det selv og lurt på hva i alle dager som skjer i garderoben når folk svimer av. Det blir vanskelig å kommentere det når man ikke kan eller vil gå inn på hendelsesløpet, og jeg skjønner at mediene funderte godt, sier 22-åringen til NTB.

Måtte holde ting tilbake

Han vil fortsatt ikke fortelle hva som var den direkte foranledningen til at han fikk panikk og svimte av, men forklaringen om at kollapsen er helserelatert og ikke knyttet til slankehysteri, er absolutt korrekt, slik NTB forstår det hele.

– Burde dere vært mer åpne?

– Hva skulle vi vært åpne om? Vi visste ikke selv hva vi skulle si. Det var vanskelig å gi en beskjed utad når du ikke vet hva du skal si. Vi måtte finne ut hva vi skulle si. Vi var ærlige hele tiden, men det handlet om hvor mye kunne vi si. Vi måtte holde tilbake ting, og da er det vanskelig å gi en forklaring, sier Forfang et knapt år etter dramaet under ski-VM.

– Har fortalt det vi kan fortelle

– Hva skjedde egentlig?

– Det er vanskelig å forklare det uten å gå inn på det, for det er noe jeg ikke vil gå inn på. Man må gå rundt grøten, er alt Forfang vil fortelle om sitt private drama og frykten han opplevde.

– Burde du fortalt den hele og fulle sannheten?

– Nei, vi har fortalt det vi kan fortelle, sier Tromsø-hopperen som ber om forståelse for at han vil holde noen ting privat.

– Hadde du unngått en del spekulasjoner om du la alle kort på bordet?

– Det gjør det jo vanskelig å svare når folk spør. Jeg skjønner at dere spør. Det har jeg ingen problemer med å forstå, sier Forfang.