Ståle Sandbech skadet seg under torsdagens trening og kan ikke starte i Superpipe under X Games. Ståle Sandbech skadet seg under torsdagens trening og kan ikke starte i Superpipe under X Games. Foto: Ørn Borgen

Sandbech vil kjøre konkurranse med leddbåndskade

– Det er smertefullt, men ikke farlig, sier Sandbech etter å ha skadet seg på torsdagens trening.

Ståle Sandbech må trekke seg fra torsdagens Superpipe under X Games i Oslo. Bærumsgutten var uheldig under trening og falt og slo det ene kneet.

Landslagstrener Thomas Harstad visste ikke så mye om skaden da Aftenposten snakket med ham rett etter Sandbechs fall.

— Jeg kom akkurat nå. Har bare hørt at han har slått kneet sitt. Han blir undersøkt nå. Vi vet noe mer senere, sier treneren.

- Hva med Big Air lørdag?

— Vi får håpe han kan være med der, men det er litt tidlig å svare på. Vi får bare håpe at det ikke er noe alvorlig.

  • Du kan se fallet hos TV 2 her.

Etter å ha vært på legetest hos Olympiatoppen ble det klart at 22-åringen har strukket et indre leddbånd. Det skriver TV 2. Skanden ser derimot ikke ut til å sette en stopper for nordmannens deltakelse i Big Air.

Det er usikkert om han kjører kveldens trening, men fredagens kvalifisering stiller Sandbech i. Der sikrer han forhåpentligvis en plass i lørdagens BigAir-finale.

– Det er smertefullt, men ikke farlig. Jeg må bare bite tennene sammen og kjøre på, sier han til TV 2. Blir han klar til lørdagens konkurranse i Tøyenparken, er Sandbech blant de store favorittene til å vinne.

— Jeg tror Ståle er den tøffeste, uten tvil. Han er en god kjører, og alltid i toppen i alle konkurranser. Han er jevn, og har triksene til å vinne. Det blir en kamp, sa kanadieren Max Parrot på spørsmål om hvilken nordmann han frykter mest.

Norge har allerede mistet sin største stjerne på kvinnesiden. Silje Norendal brakk håndleddet under prøve-OL i Sør-Korea i forrige uke.