Mens OL-turneringen går inn i sin sluttspillfase blottet for NHL-spillere (grunnet diskusjoner rundt forsikringer og pandemi) og Norge (kvalifiserte seg ikke) holder den Nord-Amerikanske ligaen på med seriespill, mens den Russiske Olympiske Komité og USA seiler opp som de foreløpige favorittene til gullmedaljene i Beijing-lekene. Sverige, Finland og Canada er utfordrere til å nå finalen søndag.

I NHL, langt fra Kina, får en nordmann større oppmerksomhet for prestasjonene på isen enn det som skjer i Asia. Mats Zuccarello leverte tre assists i Minnesota Wilds seier over 90- og tidlig 2000-tallsfavorittene Detroit Red Wings natt til tirsdag.

34-åringen fra Oslo er i sitt livs form i partnerskap med russeren Kirill Kaprizov. Måten de gjorde 3-2-målet på - som fullbyrdet Minnesotas snuoperasjon fra 0-2 ledelse Detroit - var selve definisjonen på spilleforståelse og relasjonsbygging i et offensivt ishockeysystem. Zuccarello og Kaprizov manøvrerte seg og pucken mellom fire svimle Detroit-forsvarere som ikke fikk tilbake orienteringsevnen før flere sekunder etter at pucken lå i nettet bak Red Wings-målvakt Alex Nedeljkovic.

Minnesota Wild-vidundertalentet Matt Boldy (20) gjorde hat trick, mye takket være servicen fra Zuccarello. Nordmannen har nå 18 målgivende og 24 poeng på de siste 15 kampene. Totalt 46 på 38 kamper i seriespillet denne sesongen. Det gjør at han nå er blant de 30 mestproduserende aktørene i hele ligaen. Til tross for færre kamper enn de fleste foran (og bak) på listen.

Wild har stø kurs mot sluttspillet til våren, mens Zucca seiler mot sin beste sesong i karrieren. 61 poeng på 82 kamper for New York Rangers i 2015-16-sesongen kommer han høyst trolig til å «knuse». I en alder av 34 er det sjelden vare i NHL-sirkuset.