Vinnerne i mixed double-finalen får 615.000 kroner hver, 2. plass gir halvparten. For Eikeri skal premiepengene investeres umiddelbart, i trenerressurser.

– Jeg vil investere det i å optimalisere opplegget rundt meg. Få litt mer hjelp, sier Ulrikke Eikeri til VG etter semifinaletriumfen.

Hun tok sitt første NM-gull da hun var 14 år. Livet hennes har vært tennis. Hun elsker det, og nekter å gi opp tross mange skader. 29-åringen er ranket som nummer 273 i single. Mens toppspillerne har store støtteapparat med trenere, mentaltrenere, et fysisk- og medisinsk støtteapparet, medieansvarlige og sponsoransvarlige, så gjøre Eikeri hele jobben selv.

– Jeg har treneransvar selv. Få litt mer hjelp hadde vært bra. Litt oppfølging hjemme og på reise, sier Eikeri.

  • French Open sendes på Discovery+, samt Eurosport Norge og MAX.

Suksessen til Eikeri og Vliegen kommer som et resultat av at han stjal henne fra en annen double-partner.

Og under French Open har hun fått se hvordan livet med trener kan være. For double-partneren fra Belgia har fungert som treneren til begge i Paris.

– Han har en trener som hjelper oss som er kjempeflink. Vi snakker litt taktikk, han hjelper oss litt på treningen, sier Eikeri fornøyd.

DOUBLE-PARTNER: Joran Vliegen fra Belgia. Foto: Vaughn Ridley / AFP

I løpet av hele tenniskarrieren har hun spilt inn 4,6 millioner kroner i premiepenger. Det blir ikke en veldig høy årslønn om man deler det utover karrieren.

I finalen møter hun og Vliegen Ena Shibahara (24) fra Japan. Hun er ranket som nummer åtte i double. Hun spiller sammen med Wesley Koolhof (33) fra Nederland, som er ranket som nummer elleve i double.

Generalsekretær i tennisforbundet Aslak Paulsen er i Paris og gleder seg over suksessen til 29-åringen.

– Jeg hadde ikke trodd at de skulle ta seg til finale. Jeg er utrolig glad på Ulrikkes vegne. Hun har holdt på lenge og får nå betalt for den harde innsatsen, sa Paulsen etter semifinalen onsdag.

Casper Ruud spilte seg til historisk semifinale etter at han slo den danske tenåringen Holger Rune 3–1 onsdag kveld. Der møter han kroaten Marin Cilic fredag. I den andre semifinalen møter Rafael Nadal tyske Alexander Zverev.