AVALDSNES-SANDVIKEN 0–1

Seierstoget fortsetter.

Serieleder Sandviken tok sin 11. strake seier i Toppserien søndag. Denne gangen vant de 1–0 mot Avaldsnes på bortebane.

Neste serierunde kan suverene Sandviken sikre seriegullet.

Og sesongen de har gjort, gir historisk gjenklang.

Sandviken har vunnet 15 av 16 seriekamper og spilt én uavgjort. Det gir et poengsnitt på 2,88 – bedre enn alle seriemestere siden Trondheims-Ørn i 2001.

Det tallet kan forbedres ytterligere med seier over Klepp og LSK Kvinner i de to siste rundene.

Selvsikker spådom

Dette var langt fra Sandvikens enkleste seier i år. Hjemmelagets Karina Sævik skapte masse problemer for serielederne, og nedrykkstruede Avaldsnes sto lenge imot Sandvikens press.

Men Sandviken er vant til å vinne. Det bar også pauseintervjuet på NRK preg av.

– De kommer til å sprekke opp i andre omgang, sa kaptein Tuva Hansen selvsikkert.

Det fikk hun rett i.

Lisa Naalsund var banens gigant etter pause. Etter 70 minutter løftet hun ballen strøkent ut på høyrekanten. Ingrid Ryland slo inn. Der ble Maria Dybwad Brochmann rett og slett truffet av en Avaldsnes-klarering. Ballen spratt inn til 1–0.

– Får frysninger

Det holdt til nok en Sandviken-seier. 7. november kan bli en jubelkveld: Da kan Sandviken sikre seriegullet med seier over bunnlaget Klepp.

– Jeg kjenner jeg får frysninger når du sier det, men vi skal første spille den kampen. Vi har alle muligheter til å ta tre poeng i den kampen. Det blir artig, sier matchvinner Maria Dybwad Brochmann til NRK.

Hun ville ennå ikke ta ordet «seriegull» i sin munn. Men trener Alexander Straus innrømmet hvert fall at gullet nå nærmer seg.

Men før førsteplassen kan sikres, er det landslagspause. Og ikke minst: Cupfinalen mot Vålerenga 31. oktober.

For Avaldsnes er situasjonen ganske annerledes. De ligger kun ett poeng over Stabæk på kvalikplassen.

– Det er dritt. Vi har prestert bra denne kampen og fortjente mer enn null poeng, sier Karina Sævik.