Det bekrefter 44-åringen selv via Instagram. Det har de siste dagene hersket spekulasjoner om at Bradys imponerende karriere var over, særlig etter at firmaet hans, TB12sports, takket ham for innsatsen gjennom «22 utrolige sesonger».

– Jeg har alltid ment at fotball er en «all-in»-sport. Hvis man ikke har 100 prosent hengivenhet til det, så vil man ikke oppnå suksess … Dette er vanskelig for meg å skrive, men her kommer det: Jeg kommer ikke lenger til å vie meg til konkurranse. Jeg har elsket hele NFL-karrieren min, og nå er det tid for å bruke tid og energi på andre ting som krever min oppmerksomhet, skriver Brady.

Han har tidligere ytret ønske om å tilbringe mer tid med kona, supermodellen Gisele Bündchen, og parets tre barn.

Den beste

Brady er allment anerkjent som tidenes beste i amerikansk fotball. Han vant sju superbowltitler og ble kåret til mest verdifulle spiller i finalen fem ganger. Han spilte 14 NFL-semifinaler og vant 10 av dem, og han ble mester i tre ulike tiår.

Brady har en lang rekke NFL-rekorder, deriblant flest touchdownpasninger (624) og flest pasningsyards (84.520).

Aller mest imponerende var det kanskje at han klarte å vinne tittelen igjen etter at New England Patriots ikke ville forlenge kontrakten hans i 2020. Han ble NFL-mester igjen på første forsøk med Tampa Bay Buccaneers som 43-åring.

Hopper av

Brady kastet flere TD-pasninger i 40-årene (168) enn i 20-årene (147).

Han skrev i etterkant av fjorårets superbowltriumf en toårskontrakt med Florida-laget, men nå er det klart at han hopper av etter ett år.

I årets sesong ble det stopp mot Los Angeles Rams i kvartfinalen. Etter en strålende opphenting tapte Bucs på et trepoengspark i siste sekund. Siden det har det versert rykter om at stjernen skulle legge opp.