FRASTJÅLET MEDALJER: Andreas Ygre Wiig. FRASTJÅLET MEDALJER: Andreas Ygre Wiig. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Den norske snowboardstjernen frastjålet alle medaljene: – Jeg fikk helt panikk

Alle X Games-medaljene er borte. Nå håper Andreas Ygre Wiig at det finnes noen ærlige sjeler der ute.

– Medaljene har ingen omsettelig verdi, men de har en utrolig stor verdi for meg. Medaljene er et bevis for det jeg har jobbet for. For meg betyr medaljene utrolig mye, sier Wiig til Aftenposten.

Det var i slutten av forrige uke medaljene ble stjålet. Det er snakk om tre gull, ett sølv og en bronse fra X Games.

Flyttet ned i boden

Wiig hadde visning på leiligheten sin, og i den forbindelse flyttet han medaljesamlingen ned i kjellerboden – bak to låste dører og en hengelås.

Det hadde vært innbrudd i flere andre boder også, og tyven(e) har opplagt gått etter små verdigjenstander.

– Jeg var en tur i Oslo da jeg fikk vite at det hadde vært innbrudd. Jeg tenkte på medaljene med en gang og løp til bussen. Da jeg så at det hadde vært innbrudd, fikk jeg helt panikk og begynte letingen etter medaljene. De var tatt, sier Wiig.

Politianmeldt

Innbruddet er politianmeldt, og Wiig har lagt ut meldinger både på Facebook og Instagram.

«Disse medaljene har ingen materiell verdi, men for meg betyr de så ufattelig mye. De er bevis på noe jeg har jobbet så utrolig hardt for store deler av livet. Hvis du har informasjon som kan hjelpe meg å få tilbake medaljene, setter jeg uendelig pris på det», skriver han.

I 2015 ble Wiig kåret til tiårets kjører av Norges snowboardforbund, og han forteller at medaljene betyr ekstra mye nå når snowboardkarrièren er over.

– Har du et håp om å få medaljene tilbake?

– Ja, jeg har jo det. Politiet jobber med saken, og jeg har lagt ut meldinger i sosiale medier. Jeg håper virkelig at det er noen ærlige mennesker der ute, og at medaljene kommer tilbake, sier Andreas Ygre Wiig.