Snowboardstjernen Silje Norendal går glipp av X Games i Oslo som starter fredag, etter at hun brakk håndleddet i et fall i prøve-OL i Sør-Korea natt til søndag.

Det ble også påvist en leverskade som har holdt Norendal igjen i Asia. Skadene ser nå ikke ut til å være alvorlige, og snowboardstjernen ventes å være hjemme onsdag.

— Humøret er bra

Silje Norendal på sykehus i Sør-Korea. Foto: Per Iver Grimsrud/Snowboardforbundet / NTB scanpix

— Det går bedre med meg nå. Humøret er bra og og det blir veldig deilig å komme hjem til Norge, sier Silje Norendal i en pressemelding fra Snowboardforbundet.

Skuffelsen var stor da det ble konstatert at Norendal ikke får delta i det første X Games på norsk jord. Hun skulle i utgangspunktet delta i Big Air lørdag. Sju andre norske stiller til start i konkurransen.

— Jeg håper å få sett finalen på lørdag, men det kommer an på hva som skjer når jeg kommer hjem. Men jeg vil veldig gjerne få med meg finalen i Tøyenparken, sier Norendal.

- Disse er favoritter

-Etter Air+Style i LA i helgen tror jeg Yuki (Kadono) er en stor favoritt i herreklassen, men håper jo så klart på de norske. På jentesiden er Jamie Anderson er favoritt, men det er stillashopp og alt kan skje

Landslagstrener Thomas Harstad følte med Norendal etter uhellet søndag.

– Dette er selvfølgelig utrolig synd, det er fryktelig dårlig timing. Det er et brudd, og da er man vanligvis ikke tilbake på snowboard på seks uker – selv om det skulle være et veldig pent brudd, sa Harstad.

X Games starter i Oslo onsdag.