STEIN LANGELAND

stein.langeland@bt.no

Durham

26-åringen vet at Brann er i en mildt sagt presset økonomisk situasjon og at klubben på ett eller annet tidspunkt må selge for å overleve. Men uvissheten sliter på en tropp og et lag som skal forberede en ny sesong.

— Vi er nødt til å være proffe og gjøre jobben vår, men det hadde vært kjekt om klubben ikke var nødt til å selge for å overleve, sier han.

Raymond i rute

— Mens andre får ro til å samkjøre laget, må vi tenke på hvem som er på trening neste uke, hvem som skal på prøvespill og hvilke spillere vi til syvende og sist har til rådighet. Det er synd at det skal være slik. I fjor vinter var Branns kreative kraft med landslaget til La Manga. I år var han ikke i nærheten av en plass blant Sembs utvalgte. Nå kjemper han i stedet med fire andre om en usikker plass på Brann-flanken.

— Det fine med fotball er at vi har én sesong om vinteren - og én sesong som teller. Det er forskjell på å spille foran 400 tilskuere i Vestlandshallen og 15.000 på Stadion, poengterer Raymond.

Tre uker før serien starter, føler han selv at han er i rute. Matchvekten er tilbake, formen er i anmarsj og Raymond er i godt humør.

— Jeg vet at jeg "rekker" seriestarten, sier mannen som fikk store deler av forrige sesong spolert på grunn av skader.

"Svante eneste banker"

Mens mer eller mindre halve Brann-laget har vært lansert i andre klubber, har det vært stille rundt Raymond Kvisvik det siste halvåret. Selv om det store målet er proffspill utenlands, føler han absolutt intet press.

— Når laget presterer god fotball, blir vi attraktive. Og spiller jeg godt for Brann, er det en søknad i seg selv, konkluderer Kvisvik og håper i første omgang på en plass blant Teiturs utvalgte.

Selv kan han bare finne én fra den store og rekordjevne stallen som kan karakteriseres som hundre prosent banker på årets Brann-lag.

— Jeg har bestandig hatt stor sans for Svante. Han er en ærlig spiller, en skikkelig grovarbeider som bidrar til å gjøre andre gode, men som ofte blir glemt.

  • Konklusjonen må vel bli at vi får et utrolig godt B-lag denne sesongen, sier hestefanatikeren fra Greåker.

Online med Per-Ove

Lørdag skal hesten hans Evita Frontline ut i sin fjerde start - i V75 på Bergen Travpark. Da akter Raymond å være online med sin gode venn Per-Ove Ludvigsen, for å få løpets gang i detalj.

Foreløpig står Evita Frontline, lørdagens store favoritt, med en tredjeplass og to førsteplasser på sine tre starter. Og det er ingen ringere enn Atle Hamre skal sørge for at Raymond får en ny seier og en god helg.

— Det er tre ting som skal til for å glede meg. At hesten gjør det bra, at Brann vinner kampene og at Greåker Bulldogs gjør det samme.