Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters

Ukens bajas – Kurt Zouma

Det er dumt å sparke til en katt. Enda dummere å la lillebroren din filme det. Og aller dummest er å legge det ut på nettet. West Ham-spilleren har nå erkjent seg skyldig i dyremishandling. Passende straff er en tur inn i løveburet i London Zoo før foring?

Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

Ukens kreative – Elias Hagen

Bodø/Glimt har vist at du skal være kreativ for å komme med på laget. Men så kreativ som Hagen er kanskje ikke noe krav? Etter at Vikings Kristoffer Løkberg tok så godt tak i drakten hans da de møttes, har Hagen ettersendt en signert utgave til Stavanger.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Ukens sykeste – Kristiansund

Det hører med til sjeldenhetene at et eliteserielag får utsatt en kamp på grunn av sykdom. Men da Kristiansund meldte 16 mann syke, ble kampen mot Tromsø utsatt. Den eneste som beklager utsettelsen, er KBKs keeper. Han så frem til en rekke feberredninger.

Ukens petit

Neste år er det slutt på at offsidemål i norsk fotball blir godkjent. Da kommer Var. Hva skal håndballen gjøre for å stoppe vingspillere som er nedi med foten før de skyter? Var i håndball også? Ja, hvis folk synes det er greit at arrangementets varighet økes fra halvannen til tre timer, så går det fint. I håndball er det fort 80–100 angrep i løpet av en kamp. Hvis 20 av dem kommer fra kant, kan det bli 20 Var-vurderinger. Det tar jo litt tid. Litt for mye. Men kiosksalget ville selvfølgelig ha tatt seg betraktelig opp, så Var kunne ha fått kassererens støtte. Å minelegge målgården vil også være et litt ubetenksomt forslag. Dessuten vil det gå ut over antall keepere. Elektronikk i gulvet som matcher elektronikk i skoene til vingspillerne? Der er vi inne på noe. Og så pang, bildet av skuddøyeblikket opp på storskjermen. Inntil videre vil keeperne få grå hår av vinger som av dommerne får lov til å ha foten nedi gulvet når de skyter. Men det varer ikke lenge. Bare til styret i Det internasjonale dommerforbundet får lest Hole in one.

Ukens sitat

Der roper han for tomme ører Eurosport mente nok døve tribuner

Mye veksthormoner?

Garnås på 1,90 utgjør en rekke av sværinger på over syv og en halv meter når romerikingene flytter frem sine tyngste luftskyts En skikkelig «höjdare» fra VG

Sett fra nord

Norge har arrangert OL to ganger før. I 1958 og i 1994. iTromsø bør sette av god tid til å finne resultatene fra 1958

Norsk Mein Kampf

Dermed står Glimt med 13 kamper etter åtte kamper For tidlig på sesongen til at TV 2 bryr seg om poengene

Litt rotete om rot

Bodø/Glimt var på god vei mot tre poeng hjemme mot Strømsgodset, men rotet bort tre poeng Ikke lenger ett poeng for 2-2, TV 2?

For de tungnemme

Fornes satte inn kampens første og eneste scoring Den eneste er vanligvis den første, NTB

Innsiktsfull analyse

Det er litt sånn første målet vinner nå Viasport-humor på stillingen 3–1 til Tampa Bay mot Florida Panthers

Ball i tastaturet

Følte nok at han hadde en sjanse til å bryte der. 1–1 til Sousa. Vg.no rydder opp for dem som trodde det sto 1–1 til Ruud

Is i rubben

Guro Pettersen. Er inne i sin første periode i Vålerenga. Spilte også for Oslo-klubben i 2014–2015 og i 2018–2019 Aftenposten spør ikke nyansatte om mattekarakter

Litt i ball

I neste runde er det mye å se frem til. Da skal Amazon Grimstad måle krefter med AaFK Fortuna 28. mai, mens AaFK Fortuna møter Amazon Grimstad samme dag. Vi ser frem til at seksåringen i NTB får innvilget sommerferie

Hender ofte

Rössler tok seg til hodet med sine egne hender Ingen enkel oppgave å bruke andres hender, Eurosport

Historiske perler

Etter 23 tippeligarunder står Vålerenga-spissen med 24 scoringer. Han har selv vært på banen i 22 av dem. Kjartanson står altså nå med 23 scoringer på 22 kamper. Seksåringen kom tilbake i Nettavisen gjennom et åpent vindu. Såkalt overgangsvindu.

Journalist Arne Hole skriver hver uke en humorspalte fra sportens verden.

Foto: Arne Hole