Det er Sagosens klubb Kiel som opplyser at Sagosen har pådratt seg et ankelbrudd. Dermed venter et lengre opphold på sidelinjen for 26-åringen.

Han mister blant annet resten av den viktige sesongavslutningen for den tyske klubben. «En nyhet vi helst skulle vært foruten», skriver klubben, og opplyser at Sagosen trolig blir ute i seks til åtte måneder.

– Dette er et tøft slag for oss, sier sportsdirektør THW Kiel til klubbens nettsted.

Sagosen mister både de gjenstående kampene i den tyske serien, men også Champions League-sluttspillet 18. og 19. juni. THW Kiel møter Barcelona i semifinalen om snaue to uker. Seier der gir finaleplass mot ungarske Telekom Veszprém eller polske Lomza Vive Kielce.

I tillegg kan også miste Håndball-VM i januar. Mesterskapet, som arrangeres av Polen og Sverige, starter 11. januar og varer til 29. januar.

Tidligere NFL-lege David Chao, som nå lever av å analysere idrettsskader med presisjon på Twitter, skriver på VGs forespørsel at han etter å ha sett video av skaden mistenker ankelbrudd for Sagosen.

Det fikk han rett i.

– Grotesk skade, men gode muligheter for å leges bra, skriver Chao.

Han sammenligner skaden med skrekkskaden til Dallas Cowboys-quarterback Dak Prescott, som røk ankelen under en NFL-kamp i 2020. Han måtte operere og var tilbake fra skaden etter litt over ni måneder.

NRK-ekspert Geir Oustorp fulgte kampen på TV. Han vurderer situasjonen slik:

– Han skjønte at det var alvorlig og at han trengte hjelp når han blir båret av banen. For det så ikke bra ut, sier NRK-ekspert Geir Oustorp til VG.

foto
NRK-EKSPERT: Geir Oustorp. Foto: Butt, Mariam / NTB scanpix

– Er det resten av sesongen som ryker nå?

Det var etter åtte minutter at det gikk veldig galt for Sagosen. I et Kiel-angrep tok 26-åringen sats og endte med venstrebenet i helt feil stilling idet han landet etter å ha sendt ballen videre.

26-åringen ble liggende lenge, holdt seg til beinet og ristet på hodet, mens TV-kameraene fanget opp at han skrek av smerte.

– Vi hører han roper. Er det mulig? Er det resten av sesongen som ryker nå? spør Viaplay-kommentator Peder Seierstad, som kort tid senere slo fast dette:

– Det er i landingen der at det er noe som ryker. Han roper jo ut.

Lagkameratene strømmet til for å hjelpe. Etter hvert ble Sagosen hjulpet opp og støttet ut av hallen av to personer, mens publikum klappet taktfast for å støtte ham.

foto
VIKTIG SPILLER: Sander Sagosen er viktig for både klubb- og landslag. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG