Året var 1979. Rosenborg var tilbake på øverste nivå. Et ungt lag ledet av en ung Nils Arne Eggen. Etter bare en seier på de første fire kampene, var Rosenborg i siget frem mot sommerferien. Plutselig var det fotballfeber i Trøndelag igjen. 15 650 tilskuere møtte opp til kampen mot serieleder Viking. Så mange hadde ikke sett en seriekamp på Lerkendal på fem år.

«Kampen ble meget jevn. Spillet gikk i drepende tempo gjennom samfulle 90 minutter mellom to lag som nærmest satset alt.» Skrev vår medarbeider John Naalsund.

69 minutter ut i kampen kom avgjørelsen. Jan Hansen slo et frispark som Thor Robert Johansen stupte i mål. «…scoringen var litt av en perle. I nærmest flyvende tilstand traff han ballen med hodet på femmeteren…», står det å lese i referatet.

Johansen var kampens store helt. Bare minutter etter scoringen reddet han et Viking-skudd på målstreken. Matchvinner i begge ender av banen, altså.

Da han ble spurt om det føltes godt å bli matchvinner svarte Thor Robert Johansen muntert: - Det er bare slikt som karakteriserer en offensiv back.

Nils Arne Eggen ble sitert på at «kampen gikk i et fenomenalt tempo».

-Spillemessig er jeg absolutt fornøyd, selv om det ikke fungerte hundre prosent i avslutningsfasen denne gangen.

Vikings trener Tony Knap mente hans lag burde vunnet, men berømmet Rosenborg for å være godt organisert. For øvrig var han misfornøyd med at Lerkendal-matta var for hard.

Etter denne kampen ledet Viking med 17 poeng foran Rosenborg med 15. En strålende prestasjon av et nyopprykket lag. På høsten gikk det tyngre. RBK tok bare syv poeng og ble passert av Moss, Start, Bryne og Lillestrøm. Viking vant seriegullet.

For øvrig ble RBK slått ut av cupen av nettopp Viking i kvartfinalen som også gikk på Lerkendal. Resultat 0-1.

Lagoppstillingen: Ola By Rise - Øystein Wormdal, Svein Grøndalen, Jørn Ødegaard, Tor Robert Johansen - Jan Hansen, Øyvind Husby, Steinar Nilsen (Svend Didrichsen) - Viggo Sundmoen, Knut Torbjørn Eggen, Jørgen Sørlie.