Lindsey Vonn er skuffet og oppgitt over de mange hatmeldingene hun har fått etter at hun snakket ut om sine politiske meninger og kritiserte president Donald Trump.  Lindsey Vonn er skuffet og oppgitt over de mange hatmeldingene hun har fått etter at hun snakket ut om sine politiske meninger og kritiserte president Donald Trump. Foto: AP

Alpinstjernen kritiserte Trump. Nå får hun meldinger fra folk som håper hun brekker nakken.

– Det har åpnet øynene mine for hvor splittet vi er akkurat nå.

Alpinstjernen Lindsey Vonn er skuffet over reaksjonene etter at hun forrige uke snakket om sine politiske meninger og kritiserte president Donald Trump.

I et langt innlegg på Instagram skriver Vonn at hun er såret av noen av meldingene og kommentarene hun har mottatt etter at hun snakket ut i et intervju med CNN.

– Det har åpnet øynene mine for hvor splittet vi er akkurat nå, skiver hun.

– Det er sårende å lese kommentarer fra folk som sier de håper at jeg brekker nakken eller at Gud vil straffe meg for å være "anti-Trump".

Sier nei til Trump

Vonn sa til CNN at hun vil være stolt over å representere USA under OL i Pyeongchang, men at hun ikke ser seg selv som en representant for dagens makthavere.

– Jeg håper å representere folket i USA, ikke presidenten, sa hun.

– Jeg vil representere landet vårt på en god måte. Jeg synes ikke det er mange i myndighetene som gjør det for tiden.

På spørsmål om hun ville møte opp i en mottakelse for OL-troppen i Det hvite hus etter lekene, noe som er en langvarig tradisjon, svarte hun "absolutt ikke".

Vonn skrev i tirsdagens Instagram-melding at hun er skremt av hvordan USA oppfattes rundt omkring i verden.

Betenkt

– Jeg er stolt over å være amerikaner, og jeg vil at vårt land skal fortsette å være et symbol for håp, medfølelse, inkludering og samhold, skrev hun.

– Mine reiser rundt i verden har den siste tiden gjort det klart at det ikke lenger er slik folk ser USA.

33-åringen er en av USAs aller mest kjente og meritterte vintersportsutøvere. Hun har vunnet verdenscupen sammenlagt fire ganger og har 77 enkeltseirer. OL-gullet i utfor fra 2010 er hittil hennes eneste olympiske triumf, ettersom hun mistet Sotsji-lekene med skade.