BEDRING: Sverre Lunde Pedersen er ikke tilbake i toppform, men er på bedringens vei. Her fra allround-VM i Amsterdam i mars. BEDRING: Sverre Lunde Pedersen er ikke tilbake i toppform, men er på bedringens vei. Her fra allround-VM i Amsterdam i mars. Foto: Peter Dejong / TT NYHETSBYRÅN

Pedersen fortsatt utenfor pallen: – Litt irriterende

Sverre Lunde Pedersen (26) er ennå ikke tilbake i toppslag etter sykdommen i høst, men leverte likevel en brukbar 1500-meter lørdag.

Det ble en femteplass på osingen, som gikk inn på tiden 1.48,65 på utendørsbanen i japanske Tomakomai lørdag. Dermed forbedret han forrige helgs syvendeplass noe, men har fortsatt mer å gå på.

– Det kommer seg. Jeg er mye nærmere pallen enn forrige helg. Det er litt irriterende ikke å være på pallen, men sånn er det. Det gir ekstra sult og motivasjon til å trene mot å slå nederlenderne, sier Pedersen på telefon fra Japan etter løpet.

Har slitt med sykdom

Pedersen har slitt med sykdom før sesongstarten, men sa etter fredagens lagtempo at han føler seg skarpere enn forrige helg.

– Jeg følte meg bra i dag. Jeg gikk mot en rask løper (Krol, journ.anm.) og ble litt preget av det. Det var litt virent i to vekslinger, men det ble uansett litt og litt bedre, sier Pedersen, som er positiv foran søndagens 5000-meter:

– Det blir spennende, formen er stigende. Jeg gikk en bra 5000-meter forrige helg, så jeg håper å ta enda noen steg søndag.

Nederland stakk av med alle pallplassene lørdag, da Kjeld Nuis vant (1.47,61) foran Patrick Roest og Thomas Krol.

Vis fakta ↓
Resultater 1500 meter

Sindre Henriksen var også i aksjon på 1500-meteren. Bergenseren gikk inn til tiden 1.49,81, noe som til slutt holdt til en ellevteplass.

Ny Lorentzen-skuffelse

Det ble ingen opptur for Håvard Holmefjord Lorentzen, som hadde mye å gå på etter fredagens skuffende ellevteplass på 500 meter. Lørdag gikk han inn til 35,75 på samme distanse, noe som holdt til en syvendeplass.

– Jeg hadde håpet å åpne en del raskere enn fredag, men endte opp med litt tregere. Der var løpet allerede kjørt med tanke på pallplass. Løpet var nok bedre enn på fredag, det viser tiden også, men det er et stykke unna det jeg hadde håpet, sier Lorentzen etter løpet, og legger til:

– Jeg hadde den nest raskest runden av alle i dag, så toppfarten er fremdeles bra. Men det var et rufsete løp.

Som på fredag var det japanske Tatsuya Shinhama som tok seieren, denne gangen med tiden 35,20.

– Frustrerende

Lorentzen har ikke fått det helt til å stemme på utendørsbanen i Tomakomai, etter at han forrige helg åpnet verdenscupen med seier på innendørsbanen i Obihiro.

– Det passer kanskje litt bedre å gå utendørs for andre enn for meg. Jeg føler meg ikke noe dårligere enn forrige helg. Det er frustrerende ikke å gå fortere enn jeg gjør, selv om jeg går fort. Men jeg kommer ikke med noen unnskyldning, det er like forhold for alle, sier Lorentzen.

Under begge løpene slet Lorentzen med åpningen. Lørdag hadde han derimot en sterkere avslutning. Etter at makkeren, Jan Smeekens, tjuvstartet, ble Lorentzen stående litt avventende da startskuddet gikk for andre gang.

– Vi ble holdt veldig lenge. Nå har makkerne mine tjuvstartet alle fire gangene, så nå håper jeg at jeg får en som ikke tjuvstarter neste gang, sier Lorentzen.

Bergenseren er nå nummer to i verdenscupen på distansen sammenlagt, bak Shinhama. Søndag stiller han til start på 1000 meter.