Antidoping Norge tar grep: Henter inn mannen som felte Armstrong for å holde kurs

– Vi er strålende fornøyd, sier daglig leder i Antidoping Norge.

USADA-sjef Travis Tygart gjester Norge nok en gang når skal delta på et antidopingseminar i Oslo. USADA-sjef Travis Tygart gjester Norge nok en gang når skal delta på et antidopingseminar i Oslo. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix

Avhørene av Therese Johaug under forhandligene tidligere i vinter avslørte at få av langrennsløperne på det norske landslaget hadde utført «Ren utøver»-programmet før de to dopingsakene i sommer.

Nå gjør Antidoping Norge nok en opprustning for å høyne dopingkunnskapen i Norge. Fra 7.–9. juni arrangerer Antidoping Norge og Helse- og omsorgsdepartementet seminar om doping og folkehelse i Oslo.

Det er allerede nå klart at USADAS-sjef Tygart og generalsekretær i WADA, Olivier Niggli er blant foredragsholderne.

Det var blant andre Tygart som klarte å få Lance Armstrong i dopinggarnet. Han var også foredragsholder på et antidopingseminar i Oslo i 2013.

– Vi er strålende fornøyd med foredragsholderne vi har sikret oss. Dette er personer med bred erfaring og stor autoritet innenfor områdene sine, sier daglig leder i Antidoping Norge, Anders Solheim.

Helseminister Bent Høie og kulturminister Linda Hofstad Helleland er blant de norske profilene som innleder seminaret 7. juni.

Av andre internasjonale antidopingstørrelser er også professor Harrison Pope fra Harvard Medical School, Clément De Maillard fra Interpol, professor og direktør Ines Geipel fra Doping-Opfer-Hilfe og WADAs visegeneraldirektør Rob Koehler.

Målgruppen for seminaret er ansatte i antidopingorganisasjoner, politiet, tollvesenet, helsevesenet, treningssenterbransjen, samt forskere og andre som møter dopingproblematikken i hverdagen.