— Det er liten tvil om at det er her den største usikkerheten ligger, sier Mjelde.

Mot Lillestrøm valgte Brann-treneren Miller, mens Haugen ble vraket for første gang i år siden oppgjøret mot Vålerenga 2. august.

— Jeg har tro på at jeg spiller, og blir ufattelig skuffet om jeg må starte på benken, sier Helge Haugen.

Haugen har spilt i 25 av 26 seriekamper. En var han tvunget til å stå over på grunn av tre gule kort. I cupen har han kun stått over 2. runde mot Norheimsund. Nå risikerer han å måtte sitte på benken når sesongens store høydepunkt starter.

Lyns formasjon avgjør

— Det er selvfølgelig synd på dem som blir vraket, men noen må det gå ut over. Jeg må naturligvis ta den avgjørelse jeg synes er best for Brann, sier Brann-treneren.

Litt av usikkerheten til Mjelde kommer av at Lyn den siste tide ofte har variert formasjonen de spiller i. Mest brukt er 4-3-3, men både 4-4-2 og 4-4-1-1 er blitt benyttet i løpet av høsten.

— Hadde vi vært sikre på hvordan Lyn-laget gikk ut, ville det vært lettere å bestemme hvordan laget vårt skal være, sier Mjelde.

Trenerteamet Hans Knutsen og Espen Olufsen er kjent for å legge mye av taktikken opp etter motstanderen.

— Vi kommer også selvfølgelig til å legge en del opp etter hvordan Lyn-spiller, men det er viktig ikke å henge seg for mye opp i dette. Mest tid må vi bruke på oss selv, kommer det fra 36-åringen.

Snakket med Miller

På gårsdagens trening snakket Mjelde lenge med Miller på tomannshånd. Det samme har han tidligere gjort med Haugen.

— Samtalen med Charlie gikk på hvordan han har spilt i de ulike rollene og litt om styrker og svakheter. Jeg ønsker å holde dem informert om hvordan vi tenker. Da kommer ikke laguttaket som noe sjokk på noen, sier Mjelde.

I Cato Guntveits skadefravær får Jan Tore Ophaug høyrebacken og Martin Knudsen tar høyrekanten.

Sannsynlig Brann-lag (4-4-2:) Opdal - Ophaug, Bjarnason, Soma, Hanstveit - Knudsen, Haugen/Miller, Scharner, Kvisvik - Winters, Sæternes.