Angola — Romania 23-19

Angolas håndballjenter tok en svært uventet åpningsseier og slo Romania 23-19 i OL-turneringen lørdag.

Dermed er det vertsnasjon Brasil, Angola og Spania som står med full pott, mens regjerende trippelmester Norge, Romania og Montenegro står med null poeng etter første runde i gruppespillet.

— En voldsom vekker

Angola fikk en pangstart på Rio-lekene mye takket være keeper Teresa Almeida. Hun storspilte i målet til det afrikanske laget. TV 2s håndballkommentar Frode Scheie var dypt imponert.

– Guddommelig målvaktspill av Almeida. Fjellstøtt guidet hun Angola til seier. Gedigen sensasjon mot bronsevinneren fra sist VM, skrev Scheie påTwitter.

Angola ledet 11-9 til pause. Rumenerens storstjerne Cristina Neagu hadde ingen praktkamp og bommet på tre straffer.

– Det var en voldsom vekker. En voldsom smell på kjeften. De spiller med vilje, engasjement og kampvilje. De kommer i 800 kilometer i timen, men det visste vi, sa Romanias svenske trener Tomas Ryde til Aftonbladet, ifølgeTV 2.

Enkel Sverige-seier

Hans hjemnasjon, Sverige, fikk en lett start på OL og vant 31-21 over Argentina i håndballturneringen for kvinner.

Dermed har svenskene allerede gjort et bedre OL enn for fire år siden. I London ble det tap i samtlige fem gruppekamper.

– Deilig å vinne. For oss spiller det ingen rolle hvem motstanderen er, sa Sveriges stjerne Isabelle Gulldén etter åpningsseieren.

Norge innledet OL med 28-31-tap for Brasil. Det norske laget var bakpå stort sett hele veien og ble skutt i senk av et aggressivt hjemmelag. Spania slo Montenegro 25-19. (©NTB)