Kristoffer Halvorsen spurtet inn til seier på 3. etappe i Tour de l'Avenir mandag, mens Amund Grøndahl Jansen beholdt både poeng— og ledertrøya.

Landslagssjef Stig Kristiansen var mektig imponert over måten det norske laget både vant etappen og forsvarte sammenlagtledelsen på.

— Jeg har ikke sett lignende innsats noen gang. De første kilometerne var vi med og markerte samtlige brudd. Deretter har Ole Forfang og Anders Skaarseth kjørt nærmere 170 km partempo. Jeg er mektig imponert over måten de kontrollerte rittet på, sier Kristiansen til sykkelforbundets nettsted.

Etter mange bruddforsøk mot slutten av etappen endte det hele opp i en massespurt. Der var Kristoffer Halvorsen sterkest.

— Det er ganske mange proffer og prokontoryttere i feltet, så å vinne i dette selskapet er veldig sterkt. Kristoffer har en stor fremtid foran seg om alt fortsetter å gå hans vei, sier Kristiansen.

Amund Grøndahl Jansen leder fortsatt rittet sammenlagt med over ett minutts ledelse til nærmeste konkurrent. Han leder også poengkonkurransen, mens Halvorsen med dagens seier rykket opp på tredjeplass i den konkurransen. Norge leder lagkonkurransen sammenlagt.

Tirsdag står en 16,5 kilometer lang tempoetappe på programmet.

(©NTB)