Henrik Kristoffersen tangerte Lund Svindal med sin 80. pallplass i karrieren lørdag, og passerte søndag legendens rekord med nok en sterk opptreden i Slovenia.

28-åringen leverte en meget lovende annenomgang, men måtte nok en gang se seg slått av Marco Odermatt. Sveitseren fullførte 32 hundredeler foran Kristoffersen.

– Det begynner å bli høye krav når jeg er skuffet med annenplass. Jeg veit da fader, jeg. Det er noen som har den flyten som er helt utrolig, sier en frustrert Kristoffersen om Odermatt til Viaplay.

Odermatt, som tidligere denne uken vant verdenscupen sammenlagt, ledet søndagens førsteomgang 28 hundredeler foran franske Alexis Pinturault. Kristoffersen var nummer tre etter første omgang.

Odermatt fulgte opp lørdagens seier med to glimrende omganger, og vant storslalåmrennet for andre dag på rad - foran Kristoffersen.

– Det er sånn det er. Vi har dessverre ikke flyten og marginene på vår side, men sånn er idrett - og det vil snu etter hvert. Vi må bare fortsette og pushe, og til slutt er vi der, oppsummerer Kristoffersen.

Rennet i Slovenia var det nest siste storslalåmrennet denne sesongen, og sveitseren sikret dermed storslalåmkula med seier. Før rennet hadde 25-åringen 140 poeng ned til Kristoffersen.

Hver seier gir 100 verdenscuppoeng, og sesongen avsluttes med ett renn i hver disiplin i Soldeu i Andorra neste uke.

Lucas Braathen ble igjen nest beste nordmann, lørdag på femteplass. Foran 22-åringen var Zan Kranjec og Alexis Pinturault.

Alexander Steen Olsen slet før han til slutt kjørte ut i sin førsteomgang. Fabian Wilkens Solheim og Timon Haugan kjørte også ut.

Leif Kristian Nestvold-Haugen (35) kjørte sitt siste verdenscuprenn i Kranjska Gora søndag.