– Det gikk ikke veldig bra for oss i dag heller. Det var vanskelig og en tøff fight. De poengene som står igjen på resultattavla lyver. De gir ikke noe riktig bilde av kampen dere så der ute. Det ble noen uheldige misser av motstanderen, sa Magnus Nedregotten etter seieren.

Det var i den sjuende omgangen oppgjøret ble avgjort. Den amerikanske duoen Christopher Plys og Vicky Persinger holdt lenge følge med det norske laget, men i sjuende omgang stjal Norge tre poeng etter at USA feilet i siste stein.

Amerikanerne greide ikke hente poengene de trengte i åttende og siste omgang. De endte i stedet opp med igjen å gi Norge poeng da alt ble satset på ett kort i kampens siste stein. I alt stjal Norge fem poeng over to omganger.

Skaslien/Nedregotten møter Canada senere torsdag. Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters

Ga ikke opp

Dermed sikret Skaslien og Nedregotten seg sin første seier under lekene i Beijing.

Kristin Skaslien var tydelig på at nøkkelen var å ikke gi opp, for mye kan skje underveis i en kamp.

– Særlig i mixed double. Hvis du gjør noen små feil, og motstanderen leverer noen gode steiner, kan alt snu, sa hun.

Det norske paret tapte første OL-kamp mot Tsjekkia onsdag, og var avhengige av en bedre prestasjon mot USA for fortsatt å henge med i kampen om gullet i Beijing.

Gullkandidater

Det norske laget fikk en trå start og lå under 3-6 midtveis mot USA. I omgangen etter sikret imidlertid det norske laget seg tre poeng, og dermed var det likt foran de tre siste omgangene. Der viste Norge seg sterke og sikret seieren etter amerikanernes feil.

Nedregotten og Skaslien tok VM-sølv i fjor og er blant gullkandidatene i OL. I 2018, da den blandede konkurransen debuterte som OL-gren, ble det bronse på det norske ekteparet.

De møter Canada senere torsdag. De er regjerende olympiske mestere.