To måneder igjen: Didrik Tønseth (til venstre) trener Tor-Arne Hetland, Niklas Dyrhaug og Chris Jespersen ser frem mot sesongåpningen om et par måneder. På Beitostølen får landslagsløperne måle krefter med Petter Northug. Foto: VEGARD EGGEN

Mens 29-åringen fra Mosvik stjeler all oppmerksomhet, trener kompisene på landslaget i fred og ro.

– Jeg er ganske sikker på å se ham i verdenscupen. Det er det han vil. Hvis han virkelig vil det, så finner de en løsning, sier Jespersen.

Adresseavisen fulgte Jespersen, Niklas Dyrhaug og Didrik Tønseth da de trente på toppidrettssenteret i Granåsen onsdag kveld. Ambisjonen og målsettingene deler de med Petter Northug. De vil til topps når verdenscupen starter i november. Medietrykket og interessen for hva de driver med kan ikke sammenlignes.

LES HISTORIEN OM NORTHUG: Ti år med skandaler, bråk og gullmedaljer

Et annet nivå

– Jeg lever godt med å være i skyggen. Langrenn er veldig populært i Norge og den store stjernen i norsk langrenn er Petter. At han får mye oppmerksomhet har jeg ikke noe problem med å forstå, sier Dyrhaug.

– Jeg føler at mange følger med på det vi driver med også, men det blir selvfølgelig på et annet nivå, legger han til.

Fortsatt er striden mellom Northug og Northug Skiforbund uavklart. Når det planlagte møtet mellom partene skal finne sted er fortsatt uvisst.

– Jeg er godt vant til dette. Jeg følger med på saken, og så kjenner jeg jo historien, sier Dyrhaug.

Diplomatiske svar

– Hvem sympatiserer du med?

– Hehehe, nei ...

– Har Petter et poeng eller bør han si ja til avtalen han er blitt tilbudt?

– Akkurat hvordan forhandlingene mellom dem er, vet jeg ikke så mye om, så jeg har ikke lyst til å kommentere akkurat det. Men jeg håper vi får se Petter i verdenscupen til vinteren.

Situasjonen i dag er slik at Northug vil bli nektet verdenscupdeltagelse, fordi han ikke har signert noen landslagsavtale.

– Hvordan tror du denne saken påvirker ham?

– Det finnes bare en Petter. Jeg tror han kommer til å gå fort på ski til vinteren uansett, sier Dyrhaug om barndomsvennen.

Inviterte Northug

Tor-Arne Hetland uttalte i vår at Northug var velkommen til hver eneste treningsøkt sammen med landslaget i Trondheim. Den gamle sprintkongen har ikke sett mye til VM-helten fra Falun.

– Jeg har stort sett kun lest om han. Petter skal få ta den tiden han trenger til å finne ut hva han vil. Kommer han på en treningsøkt, så kommer han.

Hetland sier landslagsløperne er godt i rute et par måneder før sesongstart. Jespersen slet mye med sykdom i sommer, men har nå trent bra i et par måneder.

– Hvordan påvirker bråket rundt Northug dere?

– Det er mange som har spurt, men det er bare å si «ingen kommentar». Alle skjønner at vi ikke har så lyst til å si noe, svarer Jespersen.

Hardkjør: Med Tor-Arne Hetland, her sammen med Didrik Tønseth (til venstre) og Niklas Dyrhaug, som ny trener får landslagsløperne fra Trøndelag tett oppfølging. Foto: VEGARD EGGEN