Klubben jobber ut i fra at By Rise har en annen jobb fra 1. november. Assistenten kan bli erstatteren.

I forrige uke skrev Adresseavisen at Ranheim-trener Ola By Rise er en av toppkandidatene til å bli kommunaldirektør i Trondheim kommune etter Morten Wolden.

- Det er viktig for meg å være åpen og ærlig med Ranheim. Det vil ikke bli noen formell avgjørelse på dette før slutten av denne måneden, sår vi se. Uansett utfall er jeg veldig glad for at jeg tok denne utfordringen. Nå kan vi si oss ganske trygg på at vi ikke rykker ned, sier By Rise til Adresseavisen etter 3-2-seieren mot Levanger i går kveld.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Ser etter annen løsning

Da han tok over et nedrykkstruet Ranheim-lag i juni, var planen at By Rise skulle være Ranheim-trener ut sesongen, samtidig som han hadde permisjon fra lederutviklingsjobben i Avantas. 54-åringen ønsker ikke å spekulere om han fortsetter i Ranheimsfjæra dersom han ikke få toppjobben i kommunen, men har tatt høyde for at By Rise har igjen fire seriekamper og en eventuell eliteseriekvalifisering med Ranheim.

- Utgangspunktet har hele tiden vært at Ola skulle være her i fem måneder. Vi hadde en deal om å få en avklaring på fremtiden i løpet av september. Nå har han framstått som søker til jobben i kommunen, dermed blir det ikke hundre prosent avklart før det kommer en avgjørelse der. Men vi forbereder oss på at han slutter, sier sportslig leder Stig Winsnes.

Kan erstattes av assistenten

Dermed er han i gang med å lede nok en prosess for å erstatte en trener i Ranheim etter at Kåre Ingebrigtsen (gikk til Bodø/Glimt), Tore Grønning (gikk til utviklingssjef i Rosenborg), Per Joar Hansen (tok over U21-landslaget), Åsmund Bjørkan (ble assistent i Bodø/Glimt) og Trond Nordsteien (fikk sparken) alle har forlatt klubben de siste årene.

- Vi er veldig opptatt av å utvikle trønderske spillere, men samtidig også et ønske om å utvikle trønderske ledere og trenere i den klubben her. For meg som har ansvaret for å drive med logistikk er dette blitt en vane. Det er viktig å være forberedt på at ting skifter i den bransjen. Vi ønsker en trener fra den trønderske fotballen med et nettverk herfra, for å videreføre vår trønderske profil, sier Winsnes.

Ranheims sportslige leder ønsker ikke å gå ut med noen navn på aktuelle erstattere til Ola By Rise, men erkjenner at den neste Ranheim-treneren kan komme fra egne rekker. Adresseavisen vet at dagens assistent Svein Maalen er en svært aktuell mann som hovedtrener fra 2016-sesongen og kan ansees som favoritt til å overta dersom By Rise gir seg. Maalen overtok som midlertidig trener da Trond Nordsteien fikk sparken i mai og er ansvarlig for starten av oppturen som sørget for at Ranheim gikk fra nedrykkssumpen til opprykkshåp på kort tid. Det er en mann som får gode skussmål av den nåværende hovedtreneren, samt innad i spillergruppen og øvrig av klubben. Stig Winsnes bekrefter at Svein Maalen er en aktuell kandidat.

- Det er han så absolutt. Svein har gjort en fremdragende jobb i Ranheim. Han er en av flere kandidater og er en mann vi ønsker skal fortsette i Ranheim, sier Winsnes.