Simon avgjorde fellestarten etter en nervepirrende sisterunde, der hun til slutt knakk italienske Lisa Vittozzi i seierskampen. Fransk seier, og fransk på tredjeplass ved Anais Chevalier-Bouchet.

Marte Olsbu Røiseland har vist gryende form etter comebacket i starten av januar, men valgte å stå over søndagens fellesstart i Ruhpolding for å hvile inn mot verdenscuprennene i italienske Anterselva neste uke.

Da var det Ingrid Landmark Tandrevold som var det største norske håpet, og Fossum-utøveren fikk en strålende start med fullt hus på første skyting.

Dermed var Tandrevold med i tetgruppen inn til andre skyting, men med to bom der raste den norske kvinnen nedover i feltet. God fart i sporet gjorde at 26-åringen fortsatt var med i pallkampen inn på tredje skyting, men med én ny bom der var tiendeplass fasit ut fra den nest siste skyting.

Da var det Karoline Knotten på sjetteplass som var Norges beste kort i kampen om de tre øverste plassene i mål, men med én bom på siste skyting ble det ikke noe pallkamp på den siste runden for 28-åringen som til slutt endte på 11. plass.

– 11. plass er jeg fornøyd med, men jeg er ikke fornøyd med det siste skuddet og at jeg ramlet ut fra standplass, sier Knotten til TV 2.

Ragnhild Femsteinevik ble nest best av de norske på 14. plass, mens Tandrevold ble nummer 16 etter to nye bom på siste skyting.

– Jeg er litt skuffet over meg selv. Jeg synes jeg var en dårlig skiskytter i dag, og det hadde jeg jo ikke noe lyst til å være, sier Tandrevold til TV 2.