– Det er utrolig. Jeg er tom for ord om denne stabiliteten og hvor bra hvert eneste hopp er. Alle hoppene er bare sinnssykt gode, det føles helt utrolig, sier Granerud til arrangøren.

Halvor Egner Granerud lå på tredjeplass etter første omgang, etter ett hopp på knallsterke 139,5 meter, og måtte hente inn 2,9 poeng på polske Piotr Zyla for å sikre seieren.

I andre omgang landet han på 135,5 meter og tok ledelsen med 1,7 poeng foran Markus Eisenbichler.

Så ventet Yukiya Sato og Zyla ...

Japanske Sato landet på skuffende 121,5 meter og spilte seg selv ut av tetkampen.

Zyla måtte lande på minst 131 meter, hadde krevende forhold, og det ble uhyre jevnt. Polakken landet på 127,5 meter og gikk inn på tredjeplass. Dermed vant Granerud for femte gang på rad og satte norsk rekord i antall seirer på rad. Ole Bremseth og Espen Bredesen klarte begge fire på rappen.

– Dette er helt rått. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si ... det er rett og slett fryktelig gøy å være meg om dagen, sier Granerud til TV 2, og sier det er «utrolig gøy» å skrive seg inn i historiebøkene på måten han gjør om dagen.

Nå har han rekorden for antall seirer på rad totalt innen rekkevidde. Den er på seks, satt av blant Ryoyo Kobayashi, Thomas Morgenstern og Janne Ahonen.

– Det å komme inn i historiebøkene er noe alle idrettsutøvere drømmer om. Det betyr at man ikke bare er god, men også historisk god, filosoferte Granerud overfor VG etter gårsdagens fjerde strake seier.

28. desember begynner hoppuka med kvalifisering og det er utvilsom en nordmann som seiler opp som storfavoritt.

For de andre norske hopperne ble det en skuffende ettermiddag. Marius Lindvik, Daniel-André Tande, Johann André Forfang og Robert Johansson havnet alle utenfor topp ti i andre omgang, men sistnevnte hoppet seg kraftig opp i andre omgang og sier til TV 2 at han tar med seg «en god feeling» inn i julen.

Det er han neppe alene om.