Mai 2017 startet Rashford på topp for Manchester United i Europa League-finalen mot Ajax. Den da 19 år gamle Manchester-gutten var med på å vinne sin tredje tittel med klubben han har vært i hele livet.

Februar 2023 er det nesten seks år siden forrige gang Manchester United har løftet et trofé. Lagoppstillingen i ligacupfinalen mot Newcastle er helt annerledes, men Rashford er i elleveren - og han har aldri vært i bedre form.

Et selvmål fremprovosert av Rashford og et kontant hodestøt av Casemiro sørget for at Erik ten Hag tok sitt første trofé med Manchester United - i sin første sesong som manager.

– Det er enormt for oss å være involvert i kamper som dette. Det er noe vi har savnet som klubb, sier Rashford til Sky Sports etter å ha løftet troféet.

Manchester United-legende Roy Keane har vært kritisk til klubbdriften i en årrekke. Han mener seieren mot Newcastle var fullt fortjent.

– Se på spillerne og supporterne. De har vært desperate etter suksess. De fortjente denne seieren. Forhåpentligvis ser vi starten på at de gode dagene kommer tilbake igjen til United, sier Sky Sports-eksperten.

Da 25 år gamle Rashford ble spilt gjennom alene med keeper like før pause i ligacupfinalen, hadde han allerede scoret 24 mål denne sesongen - sin beste sesong noensinne.

I duellen med tidligere Liverpool-keeper Loris Karius var det Rashford som var sterkest, og via Newcastle-forsvarer Sven Botman gikk de røde djevlene til pause med tomålsledelse og hadde allerede én hånd på troféet.

Avslutningen var slettes ikke god, og Karius - som huskes best for kjempetabbene i Champions League-finalen 2018 - kunne gjort bedre i situasjonen. Men med Botmans berøring ble det en avgjørende retningsforandring, og Rashford ble ikke kreditert scoringen.

Newcastle var i sin første finale siden 1999 (FA-cupfinale mot nettopp Manchester United), og sist gang klubben løftet et trofé var i 1955. Eddie Howes menn er inne i en sterk sesong i Premier League på foreløpig femteplass, men kom aldri på toppnivået i finalen.

Manchester United - uten et eneste trofé på nesten seks år - hentet rutine før sesongen. Vinnerskallen Casemiro var blant spillerne som kom inn dørene på Old Trafford. Brasilianeren sto oppført med hele 18 titler som Real Madrid-spiller, og leverte virkelig varene for United i finalen.

Rashford skaffet frispark i innleggsposisjon, og venstreback Luke Shaw slo inn fra venstre. På et glimrende løp kom Casemiro først på ballen i feltet, og stanget inn ledelsen etter en drøy halvtime i første omgang.

– Han er en mann for de store anledningene, kommenterte Sky Sports-ekspert og tidligere Manchester United-spiller Gary Neville.

VAR grep inn for å sjekke om det var en liten offside på brasilianeren i 16-meteren, men målet ble stående.

MERITTERT SPILLER: Casemiro leverte varene for Manchester United i ligacupfinalen. Foto: John Walton / Pa Photos

Newcastle jaktet lenge redusering i andre omgang, og var nære ved flere anledninger. David de Gea, som satt på benken da Manchester United vant Europa League i 2017, vartet opp med flere gode redninger både før og etter pause.

Manchester United kontrollerte inn seieren, og sikret sin sjette ligacuptittel.