Tsjekkere skal sikre trøndersk hockey-opprykk

Nidaros hockey svir av 100.000 kroner.

Forsterker: Nidaros Hockey og trener Jan Morten Dahl henter inn to mann før kvalifiseringen til 1.divisjon. (Arkivfoto) Forsterker: Nidaros Hockey og trener Jan Morten Dahl henter inn to mann før kvalifiseringen til 1.divisjon. (Arkivfoto) Foto: Fredrik Saltbones

— Dette er for å rykke opp til 1. divisjon, som er noe vi må gjøre, sier trener Jan Morten Dahl i Nidaros Hockey.

De neste to månedene skal to tsjekkere bidra til at Trondheim får et lag i 1.divisjon neste år. Pris: 100.000 kroner. Regningen dekkes av fire sponsorer.

Svikter ikke trønderprosjektet

Før sesongen mente Jan Morten Dahl at stallen var god nok for førstedivisjon. Likevel vil han ikke gå med på at spillerimporten er en fallitterklæring for hele Nidaros-prosjektet.

— Nei, vi har aldri sagt at vi ikke skulle ha inn forsterkninger. Vi har mange og gode nok trøndere til å stille et godt 1.divisjonslag. Problemet er at mange av dem ikke er i byen, og de ønsker heller ikke å komme tilbake for å spille i 2.divisjon. Rykker vi opp, har jeg derimot en forventning om at i hvert fall 4-5 stykker flytter hjem og spiller for oss neste sesong. Vi har en plan med dette, og de to tsjekkerne står ikke i veien for den planen, sier han.

Hockeygymnaset truet

Noe av bakteppet for det sterke ønsket om opprykk, er at fremtiden til hockeygymnaset på Strinda trues uten et topplag i byen. Andre idretter som damefotball, friidrett og herrehåndball presser på for å få toppidrettslinje.

— Nidaros hockey lever uansett videre, men det er mer som står på spill. Vi har en rekruttering å ta hensyn til. Derfor må vi ta grep nå for å få beholde hockeygymnaset, sier Dahl.

LES OGSÅ: - Vi har ett mål, og det er opprykk (Krever innlogging)

Muntlige avtaler sprakk

Treneren sier han hadde ”muntlig avtale” med tidligere Lørenskogkaptein Knut Henrik Spets og den gamle Rosenborgkjempen Ilya Dubkov om kvalikhjelp. Da det likevel ikke ble noe av – og laget i tillegg tapte begge de to siste kampene mot tabellnabo Gjøvik, ble søket etter importspillere satt i gang.

— Vi erkjente etter de to kampene at vi er sårbare. Dersom Spets og Dubkov hadde blitt med, hadde vi ikke trengt å hente. Nå ble vi nødt, sier han

LES OGSÅ: Tilbake på isen fem år etter forrige comeback (krever innlogging)

Hjelp fra tidligere TIK-stjerne

Det er Martin Potocny, tsjekkeren som spilte for TIK tidlig på 2000-tallet, som har hjulpet med å finne de to som skal bidra til at Nidaros blir blant de to beste lagene i kvalifiseringen som spilles i midten av mars. Det dreier seg om løperen Juraj Kucirko og keeperen Hynek Kudela. Kucirko spilte for Nes i 1.divisjon i fjor, og fikk også en kamp for Kongsvinger i eliteserien. Keeper Kudela har flere sesonger på nivå to i Tsjekkia. Løperen stiller på trening allerede onsdag, mens keeperen er på is inn mot helgen.