Hun heter Albertina Cruz Kassoma og er fylte 20 år i sommer. I likhet med lagvenninnene spiller hun håndball hjemme i Angola. Før OL hadde hun bare 15 internasjonale kamper å vise til, men i OL har hun tatt en sentral rolle på det afrikanske laget som ligger på topp i Norges pulje sammen med Brasil.

Da Angola slo Montenegro 27-25 mandag, satte Kassoma inn fem av fem skudd fra streken. I tillegg skapte hun store rom for lagets raske bakspillere med sine effektive sperrer. Og mottaket, ja det var ofte med en hånd slik vi kjenner det fra Heidi Løke.

— Imponert

Kari Aalvik Grimsbø har latt seg imponere av det hun har sett av Angola i OL.

— Jeg ble imponert av det jeg så. De flytter ballen fort og kommer i stor fart mot mål. Vi skal være rå på timingen mot dem, sier Norges målvakt før onsdagens møte.

Strekspiller Heidi Løke har vært en viktig bidragsyter for Norge i mange år. I kveld må Norge stoppe en liknende spiller. Foto: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD

Hun forventer seg et lag som har litt andre bevegelser enn det Norge er vant til å møte, men for Kari Aalvik Grimsbø handler det om å gjøre det samme som de gjorde da Spania ble slått.— Jeg skal ha fokus på ball og skytter. Og jeg skal ha god kommunikasjon med forsvaret. De ønsker at jeg skal si hvordan det vil ha det, forklarer Aalvik Grimsbø.

Sikter mot kvartfinale

Angolas assistent-trener, Edgar Goncalves Neto, smilte fornøyd i møtet med pressen etter at laget hans hadde slått Montenegro. De ligger godt i rute til å bli blant de fire beste lagene som går til kvartfinalen. Målet er å gjøre sitt beste OL, det vil si forbedre sjuendeplassene fra lekene i Atlanta i 1996. — Det var en veldig bra kamp av oss, sier han om seieren over Montenegro og forklarer Angolas suksess slik:

— Dette er ikke de første olympiske lekene våre. Vi har mer erfaring nå, sier han.

Annerledes enn i Serbia-VM

Alle Angolas spillere har klubber i hjemlandet, men landslaget har vært jevnlig i Europa for å matche seg mot topp motstand.

I RIO: Anne-Marit Dahl.

— Sist vi møtte Norge var i VM i Serbia i 2013. Da tapte vi med fem mål. Det blir annerledes nå, spår Angolas trener selv om han ikke trekker fram Angola som en mulig medaljekandidat.- Nei, vi kan ikke kjempe om medalje. Men de gode resultatene våre kan gi motivasjon for flere til å satse på sporten. Det hjelper oss gjennom krisen landet vårt er i, sier Edgar Goncalves Neto.