28-åringen er med til Pokljuka som reserve - og det har han vært på både sprint, jaktstart og normaldistansen.

Lørdag skal han i aksjon på stafetten sammen med Sturla Holm Lægreid, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø. 28-åringen går ankeretappen.

Sjåstad Christiansen blir foretrukket foran kompisen Johannes Dale, som den siste tiden har hatt trøbbel med å få ned blinkene på stafetten.

Mens Dale har hatt en treffprosent på 70,13 prosent på de tre siste stafettene, har Sjåstad Christiansen 85,8.

– Jeg har levert gode løp i VM med en 3. og 4. plass og har hatt lyst til å gå stafetten, samtidig er Vetle en veldig god skiskytter, sier Johannes Dale til VG.

Den med de dårligste resultatene av de norske i dette mesterskapet er Tarjei Bø. med en 9. plass på sprinten, 14. plass på jaktstart og 70. plass på normalen. Dette sier han om uttaket:

– Skiskyting er en spesiell idrett. Det er ikke alltid du tar ut et lag på «fersk» form. Stafetten er den distansen der man ser det større bildet og jeg har gode erfaringer på stafetten og føler meg trygg på at jeg er god nok på laget.

– Har alltid levert

Johannes Thingnes Bø mener det ikke er noen grunn til å stille spørsmål ved brorens stafettkandidatur.

– Tarjei har gang på gang levert best på stafett selv om han har vært syk eller dårlig stilt. Har det vært noen andre utøvere ville vi ha undret, men med Tarjei vet vi at det har ingenting å si, sier Thingnes Bø.

Vetle Sjåstad Christiansen, som også er kvalifisert til søndagens fellesstart, var med og tok stafettgull under VM i Östersund i 2019, og fikk sølv i Anterselva i fjor. Da var det han som fikk trøbbel på sin førsteetappe og måtte i strafferunden da Frankrike vant.

Fire stafetter er arrangert i verdenscupen denne sesongen. Norge har «bare» vunnet én. Det var i sesongåpningen i Kontiolahti. Frankrike, med to seirer i de to siste stafettene, har dermed favorittstempelet før lørdagens konkurranse.