Regjerende verdensmester Magnus Carlsen møter russiske Sergej Karjakin til VM-duell om tre måneder.

— Dette vil bli fenomenalt. Det blir banebrytende. Det kan bli et av de mest populære sjakkarrangementene verden har sett, sier Agon-eier og arrangør Ilya Merenzon tli Dagbladet om den kommende tittelkampen.

Det sier jeg på grunn av Magnus, at det er i New York og med utgangspunkt i måten vi vil promotere kampen på. Hele byen vil ta del i den. Vi vil også ta i bruk helt ny teknologi. Alt vil forhåpentligvis bidra til å generere stor interesse, sier han.

Frem til nå har arrangøren avslørt lite om deres planer for møtet mellom Magnus Carlsen og Sergej Karjakin i New York. Til avisen forteller Merenzon at oppgjøret vil bli spilt i en glassboks med utsikt over Brooklyn Bridge. Lokalet ligger på South Street Seaport på nedre Manhattan.

Ifølge arrangøren er begge spillerne fornøyde med planene som er lagt for VM-kampen.

Videre skriver Dagbladet at premiepotten for VM-kampen er bestemt. Den vil ligge på én million euro, tilsvarende snaue ni og en halv million kroner.

— Det er fastsatt. - Vi har visst om dette en liten stund. Det ser absolutt bra ut, det. Det er ikke noe feil med spillstedet slik vi ser det nå. Det blir spennende å se hva de gjør ut av lokalene. Vi vil dra til USA i september og ta det i øyesyn, bekrefter Carlsen-manager Espen Agdestein.

Duellen i New York skal spille mellom 11. og 30. november. Ifølge nettstedet World Chess er kampen mellom Carlsen (25) og Karjakin (26) den yngste duellen i et VM-oppgjør i sjakkhistorien.

Carlsen og Karjakin møttes i to partier i en Masters-turnering i Bilbao i juli. Da gikk nordmannen seirende ut av ett parti, mens det andre ente i remis. Carlsen ble til slutt vinner av turneringen.