Plutselig kunne man høre et høyt smell idet et furutre smalt i bakken på et tilskuerområde ved utslagsstedet på hull 17. Publikummere hylte og noen falt over ende.

– Treet falt ned kanskje 8–10 stoler unna meg. Jeg reiste meg og skrek. Det var så skummelt, sier Megan Hill fra Manhattan til The Daytona Beach News-Journal.

Treet falt like ved der tilskuere og stoler sto, men til alt hell ble ingen skadet.

Viktor Hovland ledet The Masters etter dag én. På runde to var nordmannen på en delt fjerdeplass da turneringen ble avbrutt for andre gang. Først ble spillerne bedt om å forlate banen på grunn av regn, kraftig vind og fare for lyn.

Etter et halvtimes avbrekk ble spillet satt i gang igjen, før trærne falt ned. Området ble deretter evakuert, mens personell med motorsag ble sendt inn for å rydde opp.

PÅ AUGUSTA: Viktor Hovland er foreløpig på minus seks slag, noe som gir Oslo-karen en delt 4. plass. Foto: AFP

The Masters sendes av Discovery i Norge.

– Vi får bare håpe ingen er skadet, utbrøt programleder Carsten Skjelbred på direkten.

– Det der var skummelt. Det er ekkelt å se, sier ekspert og tidligere golfspiller Marius Thorp og legger til at det er vanlig at trær på Augusta gjerne blir utplassert i forkant av turneringen.

Etter en stund kom bekreftelsen fra Masters-turneringen om at trærne ikke hadde truffet noen, og at runden ferdigspilles lørdag.

Enkelte spillere rakk å fullføre rundene sine. Brooks Koepka, som til daglig spiller i den kontroversielle LIV-turneringen, gikk runden fem slag under par og er i ledelse med minus 12 totalt.

Dagens store overraskelse var det amatøren Sam Bennett som sto for:

23-åringen gikk runden fire under par og lå på en tredjeplass da turneringen ble suspendert.

En amatør-golfer har aldri vunnet The Masters før - nærmest kom Ken Venturi med en 2.-plass i 1956.

The Masters vises på Eurosport Norge og discovery+

Slik var stillingen da turneringen ble avbrutt:

1. Brooks Koepka −12 (ferdigspilt på runde to) 2. Jon Rahm −9 (hull 10) 3. Sam Bennett −8 (ferdigspilt) 4. Collin Morikawa −6 (ferdigspilt) 4. Viktor Hovland −6 (hull 11)

Se hele resultatlisten her