Siden Brann-returen i august har han spilt samtlige seks kamper. Det har gitt et poengsnitt på 1,67. Brann hadde kun 0,5 poeng i snitt før Heltne Nilsens ankomst.

Bergenserne ligger for første gang siden 1. serierunde over direkte nedrykk, etter søndagens seier mot medaljejagende Kristiansund.

– Samler laget

Heltne Nilsen var mildt sagt i begivenhetenes sentrum i kampen mot Kristiansund. I tillegg til å hisse på seg motspillere, dommere og KBKs trenerbenk, rasket han også med seg prisen som banens beste av den lokale juryen på Brann Stadion.

Midtbanekollega Mathias Rasmussen er tydelig i å anerkjenne påvirkningen Heltne Nilsen har hatt på Brann siden han returnerte til klubben.

– Det er veldig mye energi i ham. Det er veldig bra å ha sånne typer i laget. Det er sånne ting som han gjør som samler laget, skryter han.

Rasmussen får støtte av Brann-trener Eirik Horneland.

– Han er ekstremt viktig. Han kommer inn med «competitiveness» (konkurranse-mentalitet, red.merk.), taktisk klokskap og ro med ball.

Hoven leppe

Og det er ikke bare medspillerne som gir Heltne Nilsen skryt. Også KBK-trener Christian Michelsen hyller Branns midtbaneanker for vinnerviljen og mentaliteten han viser på banen.

– Jeg digger ham som spiller. Kynisme er en veldig stor del av fotballen. Jeg er av akkurat samme legning selv, roser Kristiansund-treneren.

KLATRER: Sivert Heltne Nilsen (til høyre) og Brann fortsetter ferden bort fra bunnen etter seier mot Kristiansund i helgen. Ole Martin Kolskogen gliser bredt. Foto: Marit Hommedal, NTB

Det er en Heltne Nilsen med hoven leppe som møter VG etter kampen. Den pådro han seg underveis i kampen, og den symboliserer på mange måter spillestilen hans.

– Det hovna litt opp, ja. Så det blir ikke noe klining i kveld, sier Heltne Nilsen med et flir.

Da VG forelegger ham rosen fra både medspillere og motstandere, er han imidlertid mer seriøs og ydmyk.

– Det er jo veldig kjekt å høre det, men jeg føler ikke jeg gjør så mye mer enn så mange andre. Vi er en gjeng som står på, og jeg synes alle bidrar med det de kan. Det er liksom et lagspill, sier Heltne Nilsen ydmykt.

Neste helg venter Mjøndalen borte i det som kan betegnes som en sekspoengskamp. Heltne Nilsen er tydelig på hva som må til dersom Brann skal berge plassen i årets Eliteserie.

– Vi må fortsette den gode stigningen vi er inne i. Klarer vi å jobbe sammen som et lag, så tror jeg vi kan klare det, avslutter han.