Søndag starter French Open. Pappa Christian Ruud mener ting går riktig vei for sønnen på vei inn i årets høydepunkt. Bare Genéve Open, hvor Ruud er tittelforsvarer, gjenstår før tennisstjernene skal innta grusen i Paris og Grand Slam.

– Det går riktig vei. Casper spilte bra i Roma i forrige uke, sier pappa Ruud til VG.

Ruud spilte seg til semifinale, der ble det bom stopp mot verdensener Novak Djokovic. Men Ruud spilte seg solid opp i den kampen etter en tung start.

Casper Ruud brukte nasjonaldagen til å trene i solen i Genéve. Onsdag kveld møter han Benoit Paire.

Det ble noen smeller etter finalen i Miami Open, han røk ut i 3. runde i Monte Carlo Masters mot Grigor Dimitrov, før det ble tap i kvartfinalen i Barcelona Open mot Pablo Carreño, så ble det nytt semifinaletap mot Botic van de Zanschulo i München. I Madrid røk han ut allerede i 2. runde. Men så viste han frem storspill i Roma - som endte mot Djokovic.

– Det er tøft nivå. Jeg synes ikke det var veldig formsvikt. Det var litt trøblete etter Miami. Finalen var en fantastisk opptur. Så var det litt visdomstann og litt stang ut i noen kamper, men nå ser det bra ut, sier pappa Ruud til VG.

Ruud er nå nummer åtte på verdensrankingen, så han er nest høyst seedet av deltagerne i Genéve Open, bare verdenstoer Daniil Medvedev er høyere. Denis Shapovalov, som Ruud slo i finalen i fjor, er også med i år. Dominic Thiem, som har spilt to finaler i French Open, stiller også i Genéve.

– Nå er vi her i Genéve og prøver å prikke formen helt. French Open er det store målet. Casper går inn i French Open med god selvtillit. Han skal fighte, men det gjelder å ha litt stang inn også, men motivasjonen og stemningen er bra, sier Christian Ruud.