Flåtnes fikk opp 7,47 meter i sitt første forsøk og økte til 7,50 meter i sitt neste. Tønsberg-utøveren har 7,89 som årsbeste slo til med 7,83 i sitt tredje sprang, Med det var han inne blant de åtte som fikk seks sprang i finalen.

Han hadde tre hårfine døde sprang i sine to neste forsøk som alle var i underkant av åtte meter.

Bratseth-Kiplesund hadde tre døde sprang i sine forsøk. Trønderen hadde problemer med å treffe planken og endte sist av de tolv utøverne i finalen.

Det ble gresk favorittseier ved Miltiadis Tentoglou. Etter et dødt første hopp slo han til med 8,23 i sitt neste sprang.

Han økte til 8,35 og 8,52. Sølvet gikk til briten Jacob Fincham-Dukes med 8,06. Det samme hadde svenske Thobias Montler som tok bronsen, og franske Jules Pommery. Briten hadde det lengste annet hopp av de tre.

  • Jeg lovte meg selv å være offensiv i dag. Hvis ikke så har du ikke noe i en finale å gjøre, sier Kiplesund til NTB etter tre døde sprang.

  • Jeg hadde stang inn i går (kvalifiserte seg til finalen med én centimeters margin, red anm) og i dag hadde jeg definitivt stang ut. Jeg kan i hvert fall jeg har hatt det utrolig artig og jeg nøyt stemningen utpå der. Jeg føler definitivt at jeg hadde noe her å gjøre, sier Kiplesund.

  • Hva skjer videre nå?

  • Jeg skal til Finland den 24. Formen er åpenbart meget god, så er det bare å kjøre på. Jeg vil komme meg inn på flest mulig stevner for å jobbe meg opp på rankingen til neste år. Jeg må bare melke det at formen er god, sier Kiplesund.