Rosenborg-forsvaret var tilsynelatende «helt på stålet» etter salget av midtstopper Pavle Vagic, og suspensjonen av kaptein Markus Henriksen. Midtbanespiller Tobias Børkeeiet overtok både kapteinsbindet og forsvarslim, men det var en helt annen spiller som stjal oppmerksomheten på Lerkendal.

Sam Rogers både utlignet, førte Rosenborg i ledelsen, og scoret seiersmålet i det som var en underholdende, men ikke alltid like velspilt kamp i kveldssolen på Lerkendal.

– Dette er det første og eneste hattricket jeg har scoret. Jeg har aldri tenkt på det som realistisk, og jeg vet fortsatt ikke om det er realistisk. Det er ikke sikkert det skjer igjen, så jeg er bare glad, sier Rogers til VG.

Dette var første gang siden september 2021, at trønderne har vunnet to på rad på hjemmebane i Eliteserien.

Gjorde Rekdal ti år eldre

Rosenborg-trener Kjetil Rekdal var fornøyd med tre poeng, og trøndernes første tre scoring på corner denne sesongen, men ikke så mye annet.

– I dag ble jeg ti år eldre. I morgen skal jeg ta ut pensjonen min. Jeg gikk fra 53 år til 63. Det var helt forferdelig. Jeg regner med at folk som så på ble underholdt, men det er ikke slik vi ønsker det, sier Rekdal til VG.

– Hva er du misfornøyd med, og hvorfor blir det slik?

– Jeg er glad for at vi skaper mange sjanser, men misfornøyd med at vi forsvarer oss så rufsete, og ikke dreper kampen. Vi hadde kvelertak på Jerv, men så begynner vi å rygge bakover. Det er slurv, unøyaktighet, og valgene vi tar når vi kommer alene med keeper og ikke greier å avslutte. Det er ubesluttsomt. Man må sette sjansene i mål. Vi skulle scoret minst sju mål.

Hattrick-helt

Rogers kom til klubben fra Hamarkameratene nærmest i bagasjen til Kjetil Rekdal og Geir Frigård. En skade førte til startproblemer, men siden han returnerte til laget har Rogers vist seg verdt pengene som ble brukt på ham.

Mot bunnlaget Jerv tok det helt av. Først stanget han inn utligningen bare tre minutter etter Felix Schröters ledermål etter 15 minutter. Så var han på riktig sted til riktig på overtid i første omgang, da Ole Sæter headet ballen rett ned i beina på midtstopperen som spaserte ballen i mål fra én meter.

– Jeg starta som en 10-er, men etter at jeg begynte å vokse, trakk jeg bakover i banen. Da jeg debuterte, var det som midtstopper. Som proff har jeg alltid spilt midtstopper, sier hattrick-helten.

Som om ikke det var nok, var Rogers sist på ballen da Carlo Holse slo enda et av sine perfekte innlegg etter 62 minutter spilt. Dermed hattrick for forsvarsspilleren. Også i forrige hjemmekamp mot Kristiansund scoret en Rosenborg-spiller hattrick, den gang ved nevnte Sæter.

Grepet av alvoret

Jerv-trener Arne Sandstø varslet et mer offensivt lag i pausen, og kastet innpå både Amadou Diallo og Willis Furtado. Det førte umiddelbart til sjanser for bortelaget, samtidig som det gjorde kampen vid åpen for såkalt hawaiifotball. Begge lag fikk store rom, men hjemmelaget slet med å sette sammen mange nok gode pasninger på rad til å utnytte utallige kontringsmuligheter i vidåpne rom på flankene.

I stedet fikk innbytter Furtado muligheten fra straffemerket etter at bortelaget utnyttet Børkeeiets forferdelige pasning, og hattrick helt Rogers noe klønete inngrepen. Den muligheten kastet ikke Furtado bort, og banket reduseringen i mål. Jerv kastet det de hadde fremover i jakten på poeng, men greide ikke annet enn å tvinge Rosenborg-keeper André Hansen til å gjøre viktige, men ikke umenneskelige redninger.

– Vi begynte bra, men så ble vi fryktelig feige etter at vi scoret. I andre omgang var det noen spillere som ble grepet av alvoret, og meldte seg helt ut. Det var noen som stod frem, og så lenge Rosenborg ikke punkterte kampen, så var kampen åpen. Vi hadde tre, fire veldig store muligheter som det er bittert at vi ikke scoret på.

PS: Jerv-spiss Felix Schröter scoret i sin fjerde eliteseriekamp på rad.