Aurskog-karen har to seirer tidligere i 2022. Først gikk han til topps i sprintløpet under Monaco Grand Prix, deretter vant han hovedløpet i Baku den 12. juni.

Siden den gang har mye gått mot nordmannen. Foran lørdagens sprintløp på Zandvoort hadde han blitt uten poeng i ni av de ti siste Formel 2-løpene.

– Det er godt å være tilbake på pallen. Vi hadde ikke helt tempoet, men vi gjorde det beste ut av det, sier Hauger på Premas teamradio.

– Det er bra, sier manager Harald Huysman og gir Hauger en klem.

– Dennis gjorde en god jobb og klarte å berge 3. plass i det som kanskje var sesongens kjedeligste Formel2-løp, sier Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen.

Dennis Hauger hadde fjerde beste startposisjon etter å ha blitt nummer syv i fredagens kvalifisering (resultatlisten for de ti beste snus på hodet).

Han hadde en veldig bra start og avanserte til 3. plass. På teamradioen fikk Hauger ordre om å prøve å komme seg forbi Clement Novalak på 2. plass.

– Nå gjelder det å være tålmodig, uttaler derimot kommentator Atle Gulbrandsen på Viaplay.

Forbikjøring er vrient på Zandvoort-banen, og derfor ble det et litt søvndyssende løp med «lang, lang rekke» med Formel 2-biler.

– Køkjøring, fastslår Atle Gulbrandsen som Viaplay-kommentator.

– Gode, gamle racerbaner gir ikke alltid de beste løpene. Bilene ser helt annerledes ut nå.

Tatiana Calderon kjørte ut i grusfella tre runder før mål, og sikkerhetsbilen måtte inn. Men det ble en runde med «kappkjøring» på slutten.

 Dennis Hauger fra Prema Racing under oppvarming før sprintløpet i 12. runde i F2. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Opptur

– Etter alt som har vært, med nedtur på nedtur, så var dette deilig. En opptur, sier Hauger-pappa Tom Erik.

– Han var nok ekstra forsiktig med dekkslitasjen. De stegene som er tatt, spesielt på kvalifiseringen, er gode.

Marcus Armstrong fra New Zealand og Hitech-teamet vant foran Clement Novalak, som hadde beste startposisjon og som tok sin første pallplass i Formel 2.

Dennis Hauger er en del av Red Bulls akademi, der målet er å få frem fremtidige Formel 1-førere. Nordmannen er trolig tidligst aktuell for Formel 1 i 2024.

Søndag er det et lengre hovedløp i Formel2 i Nederland. Det gir flere poeng enn sprintløpet. Hauger er fortsatt nummer 12 totalt i mesterskapet.

– Det er et langt løp. Det er vanskelig å bevare dekkene, sier Hauger i arenaintervjuet vist på Viaplay.