Ronaldo har hatt en trøblete sesongstart. Etter at Erik ten Hag kom inn som ny manager i sommer har stjernespissen slitt med å få spilletid. Målet mot Everton var hans andre for sesongen, og hans 700. i klubbsammenheng.

– Det er vanskelig å si noe annet enn at det er fantastisk. Hans tall snakker for seg selv. Forhåpentligvis kan han hjelpe oss med å score mer mål i fremtiden, sa Victor Lindelöf til Viaplay etter kampen.

Ronaldo fikk tillit fra start i Europa League-kampen mot Omonia Nicosia på torsdag. Selv om Manchester United vant 3–2, så fikk Ronaldo kritikk for sjansesløseriet.

– Han har jobbet veldig hardt for dette målet, torsdagen var tøff for ham. Han prøvde hardt og målvakten hadde mange gode redninger og stolpen stoppet ham, sa Bruno Fernandes til BT Sport etter søndagens kamp mot Everton.

– Men i dag fikk han scoringen, vi vant og det er det viktigste for Cristiano, la landsmannen til.

Tidligere Tottenham og Barcelona-spiss, Gary Lineker er mildt sagt imponert over milepælen.

«700 klubbmål for den utrolige Cristiano. Det er 35 mål hver sesong i 20 år. Latterlig!», skriver den tidligere storscoreren på Twitter.

Ronaldo startet søndagens kamp på benken og måtte se Everton ta ledelsen etter fem minutter. Alex Iwobi bøyde ballen vakkert i nærmeste hjørne fra 17 meter.

LEDELSE: Alex Iwobi (t.h.) feirer foran hjemmefansen etter å ha sendt Everton i ledelsen. Foto: Peter Byrne / Pa Photos

Etter det handlet det meste om Manchester United. For bare ti minutter etter spilte Anthony Martial gjennom Antony, som vakkert avsluttet i lengste hjørne.

Det var brasilianerens tredje mål på hans tre første Premier League-kamper. Ingen Manchester United-spiller har klart å score i hver av sine tre første kamper før.

HEIT: Antony har hatt en fin start på United-karrieren etter overgangen fra Ajax i sommer. Foto: OLI SCARFF / AFP

Før halvtimen var spilt ble Martial byttet ut etter å ha blitt skadet. Erik ten Hag fortalte etter kampen at det skal ha vært problemer med ryggen. Med det var det duket for Ronaldo. 37-åringen brukte ikke mer enn et kvarter før han satte inn ledermålet, da Casemiro vant ballen på midtbanen og spilte han alene med keeper og da var han nådeløs.

– Jeg vet ikke hvilke superlativer vi skal bruke om ham. Det er fantastisk teknisk utført, med hans svake fot, å klare å holde det skuddet nede. Det er en veldig vanskelig avslutning, sa tidligere Arsenal-spiller og fotballekspert i Viaplay, Fredrik Ljungberg.

MÅLMASKIN: Cristiano Ronaldo kunne glise sammen med Marcus Rashford etter å ha sendt United i ledelsen. Foto: Jon Super / AP

Everton klarte ikke å skape all verden av sjanser i andre omgang. Ti minutter før fulltid trodde de fleste røde at kampen var avgjort da Marcus Rashford satte ballen i mål, men scoringen ble annullert siden ballen hadde vært i hånden på engelskmannen.

Synes du dommeren gjorde riktig? Se situasjonen selv og bedøm:

På overtid var Everton veldig nære utligning ved flere tilfeller, men United unnslapp poengtap.

Manchester United er nå på femteplass i Premier League, 9 poeng bak Arsenal på tabelltopp, men med en kamp mindre spilt.