Filip og Henrik Ingebrigtsen lover bedring etter positiv Bislett-opplevelse

Filip Ingebrigtsen ble best i familien og løp inn til 4. plass på Bislett. - Jeg mangler fortsatt litt, men jeg er trygg på at det kommer, sier 25-åringen.

Henrik Ingebrigtsen og Filip Ingebrigtsen måtte  se Elijah Motonei Manangoi  stikke av med seieren på oppløpet. Henrik Ingebrigtsen og Filip Ingebrigtsen måtte se Elijah Motonei Manangoi stikke av med seieren på oppløpet. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

– Det ble ikke akkurat som jeg hadde håpet på. Veldig mye frem og tilbake. Jeg ser at det mangler litt trening, sier Filip Ingebrigtsen etter drømmemilen på Bislett.

Han løpte inn til fjerdeplass med tiden 3.57,97 på en engelsk mil (1609 meter).

Henrik Ingebrigtsen ble nummer seks på tiden 3.58,46.

Begge deler var langt bak brødrenes personlige rekorder på distansen.

– Jeg var tung i kroppen og hadde jet lag, så jeg var usikker på om jeg skulle starte. Jeg mangler litt, men er ikke så langt unna, sier Henrik Ingebrigtsen.

Svake tider

Signaturøvelsen som avsluttet Bislett Games ble et skikkelig lureløp. Det ble satt lavt tempo fra start og slik vedvarte det til det gjensto 300 meter. Da eksploderte det i feltet. Filip Ingebrigtsen holdt lenge bra følge, men manglet det siste lille på oppløpssiden. Han var bare ett par hundredeler bak tredjeplassen.

Vant gjorde Elijah Motonei Manangoi fra Kenya med tiden 3.56,95.

– Det var ikke fullklaff, men det var gøy å løpe foran fulle tribuner. Nivået jeg holder nå hadde kanskje holdt til medalje i EM, men vi jakter ikke medaljer, vi jakter gull, sier 25-åringen.

Han er regjerende europamester på 1500 meter og går for nytt gull i EM i Berlin i august, men har slitt med skade den siste måneden. I så måte var Bislett Games bare et steg på veien mot det som skal skje senere i sommer.

Henrik Ingebrigtsen strålte etter comebacket på Bislett. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Tempoet passet Henrik bra

For storebror Henrik var Bislett Games en positiv opplevelse. Han var i tvil om han skulle stille til start etter å ha trøblet de siste ukene, men tok sjansen. Det lave tempoet som ble satt fra start passet ham perfekt.

– Dette var helt fantastisk. Det er gøy å være tilbake på Bislett igjen, sier Henrik Ingebrigtsen mens han skriver autografer til fansen lenge etter å ha kommet i mål.

Han slet med skadeproblemer i 2015 og 2016. I fjor mistet han hele sesongen på grunn av en operasjon i hamstringen. 27-åringen er fortsatt i en opptreningsfase og er ærlig på at han egentlig mangler tempoet som skal til for å holde følge med de beste på distanser som én engelsk mil (1609 meter) og 1500 meter.

– Derfor passet det lave tempoet meg bra. Jeg er fornøyd. Det kommer bare til å gå én vei, sier Ingebrigtsen til Aftenbladet.

– Medaljene deles ikke ut i juni

For trenerpappa Gjert Ingebrigtsen ble løpet en spesiell opplevelse. Han var ikke fornøyd med tidene som ble levert, men gleder seg over at både FIlip og Henrik kom gjennom uten skader, og med positive opplevelser i bagasjen.

– Henrik var usikker på om han skulle starte. Han har slitt med å restituere seg etter at han løp to konkurranser på 17 timer i Eugene for to uker siden. Han var veldig usikker, men det gikk heldigvis bra.

– Filip fikk også en god opplevelse. Han viser at han er med der framme og har god kapasitet. Han mangler fortsatt litt, men medaljene deles ikke ut i juni, sier trenerpappaen.

Det er friidretts-EM i Berlin i august som er sesongens store mål for Henrik og Filip Ingebrigtsen.