Tronvoll var en av få som holdt seg på beina under gårsdagens kveldsrenn i Trondheim. Byåsen-løperen vant det 650 meter lange sentrumssprinten foran Stein Vidar Thun (Klæbu) og Halvard Børsheim (Kjelsås). De to lå an til å vinne finalen, men hektet sammen 20 meter før mål. Da begge gikk i bakken, benyttet veteranen anledningen til å gå forbi.

- Dette var nesten for godt til å være sant. Jeg trodde knapt mine egne øyne da de to foran meg falt. Det var bare å skli forbi, sa Tronvoll.

Overraskelser

Han registrerte i tidligere heat at dette var kvelden for de store overraskelsene. Den smale traseen i Munkegata gjorde det vanskelig for konkurrentene å avansere. Forhåndsfavoritten John Kristian Dahl (Kirkenes) ble sendt ut allerede i første heat. I semifinalene hektet både John Bjørgård (Haltdalen) og Byåsen-duoen Arve Skåren og Nils Ingulf Langlete. Også sølvvinneren fra junior-VM, Erik Bakkejord, spolerte finalemulighetene på grunn av fall.

- Og jeg som var innstilt på å bli listefyll i dag, sa Tronvoll beskjedent. Han fikk erfare at mye kan skje i sprint, bare man henger med helt inn. Etter å ha innkassert gavepremien på 5000 kroner fikk han gratulasjoner av Halvard Børsheim (22). Den tidligere Ulvik-løperen kom ens ærend fra Oslo for å kjempe om seieren i Torgsprinten. Børsheim ledet finalen helt til 20 meter gjensto. Da ble han innhentet av Stein Vidar Thun og Ove Erik Tronvoll.

Surt å tape

- Jeg skjønte ingenting før jeg lå i bakken. Det var litt surt å tape på denne måten, men jeg klandrer ingen, sa Børsheim som var deltaker i junior-VM for tre år siden. Arrangøren måtte tåle kritikk for tilretteleggelsen av den første utgaven av Torgsprinten. Det må gjøres justeringer før norgeseliten kan hilses velkommen.

- Vi ser helt klart forbedringspotensialet. Løypa ble i smaleste laget. Det er et dårlig utgangspunkt å ikke ha snø i sentrum, men ingen unnskyldning. Vi satser på å gjøre dette til et årlig arrangement. Litt av hensikten med rennet er å vise idretten for et større publikum. Mange av dagens tilskuere ville vi ikke hatt om rennet hadde gått i Granåsen, sier rennleder Leif Lande i Byåsen IL.

Dameklassen ble vunnet av Ellen Blom foran Mari L. Walslag og Bodil Ryste, alle fra Strindheim.

Ove Erik Tronvoll sørget for hjemmeseier til Byåsen IL i den aller første utgaven av Torgsprinten i Trondheim. Foto: BJØRN IVAR HAUGEN