Det var flere som løftet øyenbrynene et par hakk forrige fredag. Da ble nominasjonene til Gullballen, årets spiller i verden, offentliggjort.

Caroline Graham Hansen var ikke med.

Den norske Barcelona-angriperen har hatt et glimrende fotballår så langt. Hun hadde herjet med Arsenal og blitt hyllet i internasjonal presse kun noen dager før det ble klart at hun ikke var nominert.

Men mens folk reagerte, tok Graham Hansen det selv med ro. Samme kveld skrev hun følgende på Twitter:

– Til alle som lurer: Alt er bra. Vi vant trippelen og jobber knallhardt for å klare det igjen. Det er alt og det eneste som betyr noe.

Men det er ikke så fryktelig lenge siden Caroline Graham Hansen var et helt annet sted enn hun er nå, både mentalt og fysisk.

Revansje etter skademarerittet

Individuelle priser har aldri virket å være viktig for Caroline Graham Hansen. For henne er laget det viktigste.

Og akkurat nå er hun en av de viktigste brikkene på verdens beste lag. I mai scoret hun da Champions League-finalen ble vunnet over Chelsea. Jubelkvelden var på flere måter som en slags eksorsisme å regne. Vonde minner ble drevet bort.

Da hun sist hadde vært i tilsvarende kamp, med Wolfsburg i 2018, kom hun ikke ut igjen etter pause grunnet skade. Laget hennes tapte til slutt finalen. Graham Hansen var så langt nede i timene etter nederlaget at hun ville legge opp.

Noe lignende skjedde to år tidligere. Da mistet hun finalen og mange måneder med spill som følge av en brist i kneskålen. I løpet av de årene hadde hun et annet langt avbrekk med brudd i leggbeinet. VG har tidligere skrevet om den harde veien tilbake.

Nedturene, frustrasjonen og tårene står i sterk kontrast til dagens situasjon for 26-åringen. Nå viser hun hvor god hun faktisk er.

– Det er utrolig gøy å spille fotball om dagen. Man må klype seg litt i armen og huske hvor mye dritt man har måttet stå i. Jeg setter pris på oppturen jeg har nå. Det gjør at jeg kan gå på trening hver dag og nyte den som om den skulle ha vært den siste, sier Graham Hansen til Aftenposten.

I storform

Hun vil leve i nuet. En fotballkarriere er kort. Man vet aldri når den kan ta slutt. For hennes del er det forhåpentlig mange år til. Hun vil vinne mange flere kamper og pokaler med Barcelona før den tid.

Hun er ikke lenger noen nykommer i storklubben. Hun er inne i sin tredje sesong i Catalonia. Omgivelsene har store forventninger til henne. Det har hun også til seg selv.

Men hun innfrir. Herjingen i forrige Champions League-kamp mot Arsenal ble fulgt opp med målgivende pasning da tittelrival Atlético Madrid ble slått 3–0 i helgen. Hun vekker stadig oppsikt med sine dribleferdigheter og blikk for spillet. Graham Hansen vil alltid bli bedre. Barcelonas ballbesittende stil har passet henne godt, men hun lærer fortsatt noe nytt hver dag.

– Jeg kan fortsatt ta steg på alle områder. Det er gøy å ha noe å jobbe etter når man går på trening. Det motiverer meg.

Graham Hansen har høy status i Barcelona. Hun var en av de som ble valgt til å være med da president Joan Laporta presenterte denne sesongens drakt. Foto: ALBERT GEA / Reuters

Har fått selskap av landslagskollega

Laget hennes vant ligaen, den hjemlige cupen og Champions League forrige sesong. Graham Hansen føler de er blitt sterkere rent fysisk. Selve spillet er også litt bedre, synes hun. Jonatan Giráldez var assistent i noen år, men ble hovedtrener før denne sesongen.

– Han har gjort små endringer. Men vi føler de gir god uttelling, sier Graham Hansen.

Lagets gode form må ivaretas om forrige sesongs trippel skal gjenskapes, slik den norske angriperen drømmer om.

På fritiden hender det at hun er med norske Ingrid Syrstad Engen, som kom til klubben i sommer.

– Det er veldig hyggelig å ha Ingrid her. Vi har Fridolina (Rolfö) her også. Det er hyggelig å kunne snakke litt svensk og norsk.

Graham Hansen og Barcelona møter HB Køge borte i Champions League torsdag. Den kampen kan du se på strømmetjenesten DAZN 18.45.